Actueel

Geduld is een schone zaak, of wel wie rustig afwacht wordt beloond. Eindelijk! 1,5 jaar na de oorspronkelijke datum mochten de jongens en meisjes van de slagwerkgroep hun Ierse kunsten vertonen op het St. Patrick’s day concert. De slagwerkgroep heeft tot twee keer toe het concert moeten uitstellen door COVID-19. Twee jaar repeteren aan dezelfde werken, phoe!. Des te meer is het een mooie prestatie dat de jongens en meisjes met veel energie de aanwezige toeschouwers hebben kunnen vermaken met diverse ritmische klanken uit de Ierse muziekwereld.

Onder leiding van Stefan Castro en samen met speaker Roy Jacobs en zang van Ruud Smeets werden het twee onvergetelijke uitvoeringen. Het gevarieerde programma bestond uit Ierse pop/rock nummers van Thin Lizzy, Dropkick Murphy’s en Flogging Molly en Ierse klassiekers zoals Riverdance en The lord of the dance van de Stepdance kampioen Michael Flatley. Door alle dansbare muziek waren de slagwerkers bijna niet meer in toom te houden en vonden zij toch dat er zelf ook wat gedanst moest worden met de Tambourine Dance. Speciale aandacht was er voor Reineke die bij enkele nummers een echte Ierse tin whistle bespeelde en voor Sten, Bram en Jens, deze jonge slagwerkers stonden voor het eerst op het podium met de groep en hebben het uitstekend gedaan!

Harmonie St. Cecilia, en met name de slagwerkgroep, wil iedereen bedanken die een kaartje gekocht heeft en lang heeft moeten wachten! Alle vrijwilligers die mee hebben geholpen, bedankt! En tot slot de jongens en meisjes van de slagwerkgroep, bedankt! Hopelijk mogen we vanaf nu weer regelmatig concerten en optredens verzorgen!