Actueel

Mijn naam is Guido Salden, 43 jaar geleden geboren in Grevenbicht als oudste zoon van Lies en wijlen Thè Salden. Getrouwd met Judith Salden-Hendrix en vader van Ruben (10) en Menno (5). In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer en eigenaar van Salden Wessem. Als kind startte ik mijn muzikale opleiding bij Koninklijke Harmonie Aurora, waar mijn uiteindelijke instrumentkeuze hoorn werd. Tot 2000 heb ik met veel plezier muziek gemaakt bij deze vereniging.

Na onze verhuizing naar Heel, zijn wij lid geworden van Harmonie de Vriendenkrans. Als hoornist, met als afsluiting het WMC in 2005. Hierna stopte mijn muzikale hobby voor enkele jaren.

In 2013 kochten wij ons huidige stulpje in Wessem, een oud herenhuis aan de Marktstraat, welke wij geheel renoveerden. In 2014 tijdens de Taptoe van Wessem, begon het bloed weer te kruipen. Ik werd
door de voorzitter van Harmonie EMM uit Wessem benaderd. Vanuit de drumband was er een behoefte aan een tamboer-maitre. In 2015 heb ik dan ook mijn opleiding TM met goed gevolg afgesloten en werd TM van EMM. Voor mij was het erg belangrijk om als TM onderdeel uit te maken van de drumband dus trad ik toe tot de slagwerkgroep en werd tevens slagwerker bij het harmonieorkest. Helaas werd de drumband en slagwerkgroep per 31-12-2021 opgeven.

Vlak voor het einde van 2021 werd ik door Michaël Theelen benaderd met de vraag of ik eventueel interesse had in de functie van TM bij St. Cecilia. Ruben en ik waren al plannen aan het maken over onze muzikale toekomst en de vraag vanuit St. Cecilia kwam dus op het juiste moment. Na een
prettig gesprek met enkele bestuursleden, werden Ruben en ik verwelkomd als lid van de Slagwerkgroep/Drumband van Harmonie St. Cecilia. Vanaf 2022 zal ik met grote trots voorop
gaan als tamboer-maitre van een prachtige Beegse vereniging.

Met muzikale groet en tot snel,
Guido & Ruben