Actueel

Ook dit jaar doet ons orkest weer mee aan de concertwedstrijden voor harmonieorkesten van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Op zondag 17 juli om 20.30 uur nemen onze muzikanten onder leiding van dirigent Jos Simons plaats op het bijzondere podium in de Rodahal.

St. Cecilia neemt deze WMC-editie als enige Limburgse harmonieorkest deel aan de eerste divisie, naast orkesten uit o.a. Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Litouwen, Spanje en Portugal.

Inmiddels zijn onze muzikanten volop bezig met de laatste voorbereidingen: op zondag 10 juli speelt het orkest samen met de Belgische harmonie St. Cecilia Rotem en Fanfare St. Caecilia Guttecoven (deelnemer in de eerste divisie van de WMC-concertwedstrijden voor fanfareorkesten) in het Cultuurhuis in Landgraaf. Het concert start om 18.00 uur.

Op zaterdag 16 juli om 19.30 uur spelen we ons finale voorbereidingsconcert, als onderdeel van het Grensmaasvallei Cultuur Festival in de St. Willibrorduskerk in Obbicht. Het concert heeft de titel “Imagination” en wordt uitgevoerd samen met het State Wind Orchestra Trimitas uit Vilnius-Litouwen. Beide orkesten spelen het verplicht WMC-werk “Nitescense crépusculaire” van de Franse componist Alexandre Kosmicki. St. Cecilia speelt daarnaast “El Jardín de Hera” van José Súñer-Oriola. Kaartjes voor dit concert kosten 10 euro per stuk en zijn o.a. verkrijgbaar via www.cecilia-online.nl/shop.

We nodigen jullie van harte uit om te komen luisteren in Landgraaf, Obbicht óf in Kerkrade! Tot dan!