Actueel

Op zondag 17 juli 2022 deed ons harmonieorkest mee aan de concertwedstrijden in de eerste divisie van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade: een spannende en prachtige ervaring, waar we samen flink voor repeteerden. Het harde werken werd beloond met een sjieke score, een mooie beoordeling door de jury én een wereldtitel! 

Onder leiding van dirigent Jos Simons speelden onze muzikanten het plichtstuk “Nitescence Crépusculaire” van de Franse componist Alexandre Kosmicki. Daarnaast lag het keuzewerk “El Jardín de Hera” van de Spaanse componist José Suñer Oriola op de lessenaars.

De jury beloonde ons optreden met 93,33 punten voor het plichtwerk en 94,67 punten voor het keuzewerk. Daarmee kwam het gemiddelde eindpunt op 94. Dat bleek genoeg voor de eerste plaats, en dus ging de wimpel mee naar Grevenbicht! 

Als enige Limburgse orkest deelden we het podium in de Rodahal met elf orkesten uit onder meer Zweden, Spanje, Portugal, Duitsland, Zwitserland, Litouwen en Oostenrijk. De enige Nederlandse collega-deelnemer was de Vriezenveense Harmonie. Ook zij kregen een mooie uitslag!

We zijn super trots op onze dirigent en muzikanten, onze ondersteuners en supporters! Dankjewel dat jullie erbij waren, en een dikke proficiat aan jullie allemaal!

Meer weten over onze WMC-deelname? Neem dan een kijkje op deze pagina.