Actueel

Op zondag 17 juli 2022 nam het harmonieorkest van St. Cecilia deel aan de concertwedstrijden in de eerste divisie van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade: een spannende en prachtige ervaring, waar de muzikanten, onder leiding van dirigent Jos Simons, lang naartoe werkten. De jury beloonde het optreden met 94 punten en de titel: World Champion First Division Wind Band.

Als enige Limburgse orkest deelde St. Cecilia het podium in de Rodahal met 11 orkesten uit onder meer Zweden, Spanje, Portugal, Duitsland, Zwitserland, Litouwen en Oostenrijk. Op het programma stonden het verplichte werk “Nitescence Crépusculaire” van de Franse componist Alexandre Kosmicki en het keuzewerk “El Jardín de Hera” van de Spaanse componist José Suñer-Oriola.  

We zijn heel trots op onze succesvolle deelname aan het WMC: het resultaat van 10 jaar investeren in muzikale ontwikkeling, (jeugd)opleiding, onderlinge verbinding en organisatie.

We willen dit mooie resultaat dan ook graag op gepaste manier vieren! 

Op 6 september mochten we al op bezoek bij de burgemeester en kregen we, als blijk van waardering voor onze prestatie, de Erepenning van Gemeente Sittard-Geleen.

Op zondagochtend 25 september zal het korps van St. Cecilia met muziek door de straten van Beeg trekken. Daarna, tussen 12.30 en 13.30 uur, houden we een korte receptie in Gemeenschapshuis Oos Hoes. Er is dan gelegenheid om onze muzikanten en dirigent te feliciteren.

Aansluitend aan de receptie is het tijd voor een feestje boordevol muziek en leuke verrassingen, met o.a. de Philharmoniker, Z.H. Nuchter Vertroch en Z.H. De Roepoepers.

Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd!