Actueel

Samen met Big Band Beeg nodigen we je uit voor een zinderende avond boordevol muziek, beeld en sterke verhalen! Op zaterdag 28 januari (19.30 uur) toveren we het Fletcher Hotel Sittard om tot denkbeeldige wereldstad “Metropolis” en nemen we je mee op ontdekkingstocht door haar drukke straten!

One story at a time
In samenwerking met bekende Nederlandse solisten uit de jazzwereld, en op basis van nieuwe arrangementen, laten zo’n 120 muzikanten je zwerven tussen wolkenkrabbers en neon reclameborden, via gezellige kroegen en donkere steegjes, naar verborgen pleintjes waar klassieke muziek naadloos oplost in een eclectische cocktail van jazz, swing, funk en soul. Onderweg maak je kennis met de kleurrijke inwoners van de stad; zij delen persoonlijke en herkenbare verhalen over liefde, pijn, passie, verdriet en geluk. Het zijn verhalen die perfect passen bij de muziek die je hoort.

Klassiek x jazz
Geïnspireerd door het Metropole Orkest spelen Big Band Beeg en ons harmonieorkest een afwisselend en uitdragend programma waarin we verschillende kunstvormen met elkaar verbinden. Bovendien vervagen we de grenzen tussen de klassieke en lichte muziek, met werken als Connections (Bert Joris), Concerto for Clarinet (Artie Shaw), As The Clouds Pass By (Jos Heutmekers), A Long Time Ago (Bob Mintzer), en Every Summer Night (Pat Metheny).

Wie?
Na onze overwinning op het Wereld Muziek Concours staat ons orkest natuurlijk nog steeds onder de kundige leiding van dirigent Jos Simons. Big Band Beeg bestaat uit zo’n 20 talentvolle muzikanten afkomstig uit heel Limburg, en is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. De muzikale leiding is in handen van Richard Didden.
Trompettist Ruud Breuls, klarinettist Koen Cuijpers en saxofonist Leo Janssen zijn de ongeëvenaarde solisten van de avond. Gastheer en presentator Tom Jessen begeleidt het publiek door de straten van Metropolis én het muzikale programma.

Kaartjes
Kaartjes voor “Metropolis” kosten €15 en zijn vanaf 1 december verkrijgbaar via de website van Harmonie St. Cecilia: www.cecilia-online.nl/shop.
Heb je geen mogelijkheid om via internet een kaartje te bestellen? Geen nood! Een beperkt aantal kaartjes is vanaf 8 december te koop bij Albert Heijn Scheepers in Grevenbicht.

Cadeautip
Zoek je nog een leuk cadeau voor Sinterklaas of kerst? Een kaartje voor “Metropolis” past perfect in de schoen, maar staat ook mooi onder de kerstboom!