Actueel

Samen met Harmonie St. Cecilia Rotem en de muzikanten uit onze jeugdopleiding nodigen we je van harte uit voor ons galaconcert “Heroes” op vrijdag 14 juli om 19:30 uur in de St. Willibrorduskerk in Obbicht!

Grensoverschrijdende samenwerking

“Heroes” is onderdeel van het grensoverschrijdende samenwerkingsproject Limburg Legends. Binnen dit project vormen de muzikanten van Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven en Harmonie St. Cecilia Rotem (B) één groot orkest, onder leiding van dirigent Jos Simons. Samen zullen zij zorgen voor een avond vol heldhaftige muziek!

De muzikanten in onze opleiding spelen bovendien een belangrijke rol in het project. Onder leiding van Marc Bongers zoeken de jeugdleden van de beide verenigingen letterlijk en figuurlijk de grenzen op: ze repeteren samen aan een spannend programma waarin verschillende kunstvormen met elkaar worden verbonden. Ze worden daarbij vergezeld door artiesten, licht en geluid.

Ontmoetingsplek

De St. Willibrorduskerk in Obbicht dient tijdens het project als ontmoetingsplek voor de muzikanten en voor het publiek: Nederlands en Belgisch Limburg komen samen voor een muzikale belevenis. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een drankje. 

Wat staat er zoal op het programma?

Met werken als “Star Wars” (John Williams), “ABBA Gold” (ABBA), “Leonardo Dreams” (Saül Gómez Soler), “Olimpo de los Dioses” (Óscar Navarro), “Elsa’s Procession to the Cathedral” (Richard Wagner) en “Band of Brothers” (Michael Kamen) brengen we een ode aan roemrijke helden en hun dappere daden: klassieke helden uit de Griekse Oudheid, ridders op witte paarden, militairen die hun leven lieten voor vrijheid, vedettes uit de wetenschap, muzikale iconen, en gewone mensen die een buitengewone stempel drukten op onze wereld. Dat wil je niet missen!

Gastheer Tom Jessen (bekend van RTL, BNR Nieuwsradio en “Maarten van Rossem: De Podcast”) verzorgt de presentatie.

Kaartjes

Kaartjes voor “Heroes” kosten €10 en zijn vanaf nu verkrijgbaar via onze webshop. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis het concert bijwonen, maar hebben wel een toegangskaartje nodig. Ook deze gratis toegangskaartjes zijn te bestellen via onze webshop.