Actueel

Gisteren mochten we van Gouverneur Emilie Roemer de Gouverneurspenning in ontvangst nemen, vanwege het behalen van de wereldtitel in de 1e divisie Harmonie bij het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade op 17 juli 2022. De gouverneur reikte de penning uit tijdens het Limburg Legends “Heroes” concert in de Willibrorduskerk in Obbicht, waar hij samen met Burgemeester Verheijen, Wethouder Salvino van Sittard-Geleen, en afgevaardigden van het WMC en de LBM te gast was.

Gouverneur Roemer: “U hebt vele uren geïnvesteerd om dit prachtige resultaat te halen. Dat vereist discipline, doorzettingsvermogen, geloof in eigen kunnen en teamwork. Het vraagt ook om steun en begrip van het thuisfront, van de omgeving. Proficiat en chapeau, u mag er met recht trots op zijn!”

De gouverneur overhandigde ons ook een waarderingscheque van het provinciebestuur. Waarderingscheques waren er ook voor de zes andere Limburgse muziekgezelschappen die bij het WMC in hun divisie in de top-3 eindigden, te weten: de Koninklijke Harmonie van Thorn, Concordia Obbicht, Showband Corio Heerlen, de Show- and Marchingband MVB (Maastrichtse Verkennersband), Fanfare St. Caecilia Schimmert en Brass Band Merum.

De Gouverneurspenning is een bronzen legpenning waarop het wapen van Limburg is afgebeeld. Het is een onderscheiding die de gouverneur als zelfstandig bestuursorgaan kan toekennen aan een vereniging, organisatie of persoon die hij waardeert of met wie/waarmee hij een bijzondere band onderhoudt.