Actueel

Afgelopen jaar heeft een aantal Limburgse verenigingen met groot succes deelgenomen aan de (concert)wedstrijden van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het betreft o.a. Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven, de slagwerkgroep van Concordia Obbicht, Fanfare St. Caecilia Schimmert, Fanfare St. Caecilia Schinnen, Fanfare St. Caecilia Guttecoven en Showband Corio Heerlen. 

Ondanks de tegenslagen door Corona en de daarmee gepaard gaande moeizame voorbereiding, hebben de Limburgse verenigingen zich op een zeer verdienstelijke manier weten te presenteren, op een podium van wereldformaat met kwalitatief sterke opponenten. In de diverse divisies werden mooie resultaten behaald met gouden medailles, podiumplekken, een publieksprijs, en zelfs een wereldtitel. Daarmee hebben de verenigingen de Limburgse blaas- en slagwerkcultuur – belangrijk onderdeel van ons cultureel erfgoed – weer stevig op de kaart gezet.

Om deze bijzondere prestaties aandacht te geven en het culturele belang van de blaas- en slagwerkmuziek in Limburg te benadrukken, zullen Gouverneur Roemer en Burgemeester Verheijen (Sittard-Geleen) op 14 juli a.s. om 21.00 uur de betreffende verenigingen in het zonnetje zetten. Dit zal, geheel toepasselijk, plaatsvinden tijdens het “Heroes” concert in de St. Willibrorduskerk in Obbicht. Het concert, georganiseerd door Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven en Harmonie St. Cecilia Rotem (B), is onderdeel van het “Limburg Legends” project en brengt een ode aan de (muzikale) helden van toen en nu. 

Limburg Legends wordt in het kader van het People to People2 Interreg V-A EMR medegefinancierd met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en Interreg Euregio Maas-Rhein.