Actueel

Ho, ho, ho! Ook dit jaar hebben we speciaal voor de feestdagen weer een mooie wijnaanbieding! In samenwerking met Vat 39 uit Born hebben we een heerlijke witte en rode wijn geselecteerd. De wijnen passen perfect bij elk sinterklaas- of kerstdiner, maar zijn ook een leuk cadeautje of bedankje! Met de aanschaf van een flesje wijn steun je bovendien onze vereniging én de lokale ondernemer.

Bestellen

Wil je ook graag zo’n heerlijk flesje wijn? Dat kan! De wijnen kosten 8,95 euro per stuk (of 3 voor 25 euro) en zijn t/m 10 december te bestellen via onze webshop: www.cecilia-online.nl/shop

Ophalen

De bestelde wijnen kunnen op vrijdag 8 december tijdens de repetitie van het harmonieorkest worden opgehaald (vanaf 19.30 uur) in Gemeenschapshuis Oos Hoes (Schoolstraat 2, Grevenbicht). Ophalen kan ook tijdens ons kerstconcert op zondag 17 december, tussen 13.00 en 19.00 uur (wederom in Gemeenschapshuis Oos Hoes).

Lukt het niet om de flessen op te halen? Plaats even een opmerking bij je bestelling, dan zorgen wij dat wijn nog vóór kerst bij je thuis wordt bezorgd.

Meer info

Wil je meer weten over de wijnen? Lees dan nog even verder:

FESTIVO ARINTO & CHARDONNAY 2022

Deze Portugese witte wijn wordt gemaakt door Casa Ermelinda Freitas, gelegen ten zuid-oosten van de Portugese hoofdstad Lissabon, in de wijnstreek Peninsula de Setubal. Deze streek staat al decennialang garant voor succesvolle wijnen.

De Festivo Arinto & Chardonnay heeft een lichtgele kleur met een fraaie glinstering. De blend bestaat voor 70% uit Arinto aangevuld met 30% Chardonnay. Beide druivenrassen worden in de nacht geplukt, wanneer het koel genoeg is om het fruit in goede conditie bij de kelders te krijgen. Na fermentatie wordt de wijn kort (4 maanden) gerijpt op Frans eiken vaten. De wijn is licht en elegant van smaak. Frisse citrus aroma’s in combinatie met wat tropisch fruit. Door de licht houtrijping proef je wel het licht botertje, maar blijft de wijn zijn aangename frisheid behouden. Lekker bij pasta’s, vis- en kipgerechten.

FESTIVO CABERNET SAUVIGNON 2020

De Cabernet Sauvignon planten voor deze wijn zijn 30 jaar oud, staan aangeplant op een zanderige bodem en genieten van het Portugese klimaat. Na fermentatie rijpt de wijn 6 maanden in Frans eiken vaten. Met name door de warme omstandigheden tijdens het groeiseizoen is deze wijn anders dan bv. een Cabernet Sauvignon uit Frankrijk. De stijl is ronder en voller. De wijn is roodpaars van kleur en heeft intense aroma’s van met name zwart fruit: pruimen, bramen en kersen, aangevuld met laurier en vanille. De wijn is geconcentreerd en kruidig. Fluwelig en vol in de mond, met zeer goed geïntegreerde tannine. Lekker bij kaasplankjes, gegrild vlees en lasagne.

Proost!