Opleiding

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Eén van de belangrijkste activiteiten binnen onze vereniging is daarom de opleiding van onze jonge muzikanten. Het organiseren van de jeugdopleiding en het enthousiasmeren van onze jonge en toekomstige muzikanten vinden we heel erg belangrijk. Er zijn dan ook veel mensen binnen onze vereniging die zich inzetten voor een succesvolle jeugdopleiding, zodat onze mooie vereniging in de toekomst kan blijven groeien en bloeien.

Meer informatie over onze opleiding en het aanmelden van nieuwe jeugdleden kun je vinden op de volgende pagina’s. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met opleiding@cecilia-online.nl. Wij horen graag van je!

Samen muziek maken

Muziek maken met vriendjes en vriendinnetjes is natuurlijk het allerleukst! Daarom zorgen we ervoor dat onze jonge muzikanten al vanaf het begin mee kunnen doen in één van onze jeugdorkesten. St. Cecilia heeft op dit moment de C-Kids en een Jeugdensemble (het “JEC”).

Wat wij te bieden hebben

MUSACA

Wil je kind graag beginnen met muziekles? Dan kun je terecht bij Musaca. Musaca is een samenwerking tussen onze vereniging, Koninklijke Harmonie Aurora uit Grevenbicht en Harmonie Concordia uit Obbicht, en biedt muzieklessen aan voor kinderen in groep 1 t/m 4 van de basisschool. Alle kinderen uit Grevenbicht en Obbicht die graag muziekles willen volgen mogen meedoen.

Muziekles

Leerlingen die vanuit de Musaca doorstromen naar een “echt” instrument, mogen zelf een instrument uitkiezen. Ze krijgen dan les van een leraar van de harmonie. Al onze muzieklessen worden geregeld via CultuurPerron, en worden verzorgd door professionele docenten die gespecialiseerd zijn in het instrument dat je wilt leren.

C-Kids & JEC

Zodra onze leerlingen al een beetje wegwijs zijn op hun instrument, komen ze terecht in het C-Kids orkest. Daar leren ze samen met hun leeftijdsgenootjes spelenderwijs de eerste beginselen van het muzikale samenspel. Vanuit de C-Kids kunnen ze doorstromen naar het Jeugd Ensemble Cecilia, oftewel: het JEC. In het JEC kunnen de jonge muzikanten ervaren hoe het is om samen te spelen in een “echt” orkest.

Activiteiten

We zijn natuurlijk niet alleen maar met muziek maken bezig! Onze vereniging heeft namelijk een enthousiaste Jeugd Activiteiten Commissie (het “JAC”), die jaarlijks allerlei leuke en spannende activiteiten organiseert, speciaal voor onze jeugdige (en vaak ook wat minder jeugdige) leden en handlangers. Denk eens aan een middag zwemmen, schaatsen of bowlen. Maar ook speurtochten en filmavonden staan op het programma. En, last but not least, organiseert het JAC elk jaar een super leuk jeugdkamp! Zo zorgen we ervoor dat kinderen van verschillende leeftijden elkaar ook buiten de muzieklessen en jeugdorkesten goed leren kennen.  

Kosten

Uiteraard kost een muziekopleiding geld, maar we proberen de kosten van onze muziekopleiding zo laag mogelijk te houden. Dat doen we bijvoorbeeld door gebruik te maken van allerlei overheidssubsidies, maar ook door gerichte acties en evenementen te organiseren (denk bijvoorbeeld aan het Beeg Open Air muziekfestival) en partners te zoeken die onze jeugdopleiding willen ondersteunen.

Volwassenen

Ben je inmiddels wat minder jeugdig, maar heb je altijd al muziek willen maken in een harmonieorkest of slagwerkgroep? Het kan! Onder het motto: “je bent nooit te oud om te leren” organiseert onze vereniging namelijk een muziekopleiding voor volwassenen. Een aantal dames en heren heeft deze opleiding al succesvol afgerond. Wil je graag meer weten? Neem eens een kijkje op deze pagina of neem dan contact op via opleiding@cecilia-online.nl.