Opleiding

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Eén van de belangrijkste activiteiten binnen onze vereniging is daarom de opleiding van onze jonge muzikanten. Het organiseren van de jeugdopleiding en het enthousiasmeren van onze jonge en toekomstige muzikanten vinden we heel erg belangrijk. Er zijn dan ook veel mensen binnen onze vereniging die zich inzetten voor een succesvolle jeugdopleiding, zodat onze mooie vereniging in de toekomst kan blijven groeien en bloeien.

Meer informatie over onze opleiding en het aanmelden van nieuwe jeugdleden kun je vinden op de volgende pagina’s. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met opleiding@cecilia-online.nl. Wij horen graag van je!

Samen muziek maken

Muziek maken met vriendjes en vriendinnetjes is natuurlijk het allerleukst! Daarom zorgen we ervoor dat onze jonge muzikanten al vanaf het begin mee kunnen doen in één van onze samenspelgroepjes. St. Cecilia heeft op dit moment een Meer Met Muziek-groep, de Muziekfabriek voor Kids, de C-Kids en een Jeugdensemble (het “JEC”).

In onderstaand filmpje leggen wij in het kort uit wat wij allemaal te bieden hebben.

Wat wij te bieden hebben

Voor de jongsten

Meer Met Muziek is speciaal gemaakt voor de kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool. De kinderen leren er zingen, doen dansspelletjes en mogen op instrumentjes hun eigen muziek maken. Als vervolg op het Meer Met Muziek traject is er de Muziekfabriek voor Kids, voor kinderen van 6 tot 8 jaar. De Muziekfabriek is een muzikale opleiding waarin de kinderen leren hoe ze noten kunnen lezen en spelen.

Muziekles

Leerlingen die vanuit de Muziekfabriek doorstromen naar een “echt” instrument, mogen zelf een instrument uitkiezen. Ze krijgen dan les van een leraar op de muziekschool of bij de harmonie zelf. Onze eigen leraren geven klarinet- en slagwerkles, voor de andere instrumenten krijg je les bij de muziekschool. De lessen worden verzorgd door professionele docenten die gespecialiseerd zijn in het instrument dat je wilt leren.

C-Kids & JEC

Zodra onze leerlingen al een beetje wegwijs zijn op hun instrument, komen ze terecht in het C-Kids orkest. Daar leren ze samen met hun leeftijdsgenootjes spelenderwijs de eerste beginselen van het muzikale samenspel. Vanuit de C-Kids kunnen ze doorstromen naar het Jeugd Ensemble Cecilia, oftewel: het JEC. In het JEC kunnen de jonge muzikanten ervaren hoe het is om samen te spelen in een “echt” orkest.

Activiteiten

We zijn natuurlijk niet alleen maar met muziek maken bezig! Onze vereniging heeft namelijk een enthousiaste Jeugd Activiteiten Commissie (het “JAC”), die jaarlijks allerlei leuke en spannende activiteiten organiseert, speciaal voor onze jeugdige (en vaak ook wat minder jeugdige) leden en handlangers. Denk eens aan een middag zwemmen, schaatsen of bowlen. Maar ook speurtochten en filmavonden staan op het programma. En, last but not least, organiseert het JAC elk jaar een super leuk zomerkamp, aan het einde van de zomervakantie.

Kosten

Uiteraard kost een muziekopleiding geld, maar we proberen de kosten van onze muziekopleiding zo laag mogelijk te houden. Dat doen we bijvoorbeeld door gebruik te maken van allerlei overheidssubsidies, maar ook door gerichte acties en evenementen te organiseren (denk bijvoorbeeld aan het Beeg Open Air muziekfestival) en partners te zoeken die onze jeugdopleiding willen ondersteunen.

Volwassenen

Ben je inmiddels wat minder jeugdig, maar heb je altijd al muziek willen maken in een harmonieorkest of slagwerkgroep? Het kan! Onder het motto: “je bent nooit te oud om te leren” organiseert onze vereniging namelijk een muziekopleiding voor volwassenen. Een aantal dames en heren heeft deze opleiding al succesvol afgerond. Zij zijn doorgestroomd naar een instrument naar keuze, en maken inmiddels gedreven muziek in het korps (tijdens onze straatoptredens), in de slagwerkgroep of in het harmonieorkest. Wil je graag meer weten? Neem dan contact op via opleiding@cecilia-online.nl.