Actueel

De laatste fietstocht dateerde helaas alweer van 2006. Tot dat moment was de organisatie in handen van de Jeugd Activiteiten Commissie, maar deze besloot de activiteit van haar drukke agenda te schrappen. De oproep om het stokje over te nemen werd enthousiast beantwoord door het erebestuur van St. Cecilia. Zondag 12 oktober jongstleden presenteerde het erebestuur de eerste nieuwe editie. Het weer was prachtig, precies zoals verenigingsvoorzitter Leon Strikers dat tijdens de voorafgaande repetitie voorspeld had. Rond 13 uur vertrokken circa 25 deelnemers vanaf Oos Hoes voor de tocht van ongeveer 35 km (of de verkorte versie van 28 km).
Via het veer van Berg voerde de tocht naar Lanklaar. De eerste opdracht was meteen van niveau aangezien de hoogte van een monument geschat diende te worden. Niet lang na deze inspanning konden de deelnemers al neerstrijken op het terras van Hotel Beau Séjour. De organisatie had voorzien in een versnapering en de dienstdoende Belgische madam had de grootste moeite om alle bestelde kopjes koffie tijdig te serveren.
De tweede opdracht ging terug naar de 19e eeuw en menigeen kwam dan ook niet zonder denkrimpels uit de strijd. Het bleek inderdaad de muis te zijn die gratis met het veerpont mee mocht (meer info bij de deelnemers).
Enige kilometers verder werden de deelnemers onthaald door Pierre en Fien Lumens en Bep Strikers-Tholen bij de ingang van park “De Maasvallei”. Nadat men hier op krachten was gekomen door vlaai, koffie en fris werd de tocht vervolgd. De tocht door het park had zeker meerwaarde en degene die zich de inspanning getroost had om de top van de heuvel te bereiken kon genieten van een prachtig uitzicht.
De terugweg voerde via de Zuid-Willemsvaart naar het voetveertje bij Grevenbicht. Als laatste beproeving moest men de temperatuur van het Maaswater schatten voordat men zich richting toog kon begeven.
Rond half zes waren de meeste Cecilianen teruggekeerd bij Oos Hoes. Hier stond een heerlijke barbecue klaar voor degenen die zich hadden ingeschreven (ook niet-fietsers). De catering werd verzorgd door John Maassen, Omar en Gertie Habets. Pierre Lumens liet tot slot weten dat het hoogste aantal punten werd behaald door de familie Bongers. Een wisselbeker was helaas nog niet voorhanden. Misschien iets voor volgend jaar? De redactie neemt aan dat de gezellige avond nog tot in de kleine uurtjes is voortgezet….
Het is in ieder geval een goede zaak dat de fietstocht weer nieuw leven is ingeblazen aangezien het een activiteit is voor alle Cecilianen. Een woord van dank aan het erebestuur is gezien de perfecte organisatie zeker op z’n plaats. Chapeau! Op naar de volgende editie met nog meer deelnemers!(MB)