Actueel

In een overvloed aan koormuziek heeft St. Cecilia’s jeugd zich zondag 21 december jl. prima staande gehouden. Een volle kerk was getuige van een mooi kerstconcert, door alle deelnemers overigens, in een ruim anderhalf uur durende bijeenkomst. Op ons programma stonden – naast 2 samenzangen met alle aanwezigen – Away in a Manger en twee Poolse Kerstliederen in een bewerking van Paul Dzon (klarinettist bij de Marinierskapel) namelijk Lulajze Jezunju en Na Boze Narodzenie.
Het eerste Poolse kerstlied werd vertolkt door het koperkwintet, bestaande uit Han Smeets (trompet) Bas van den Bergh (trompet) Paul Janssen (hoorn) Etienne Savelkoul (trombone) en Jens Goossens (bes-bas) samen met het orkest.
Het tweede werk was voor het klarinetkwartet bestaande uit Ruby Zelissen, Sanne Goossens, Valerie Savekoul (allen bes-klarinet) en Cécile van Didden-Kirkels (bas-klarinet) eveneens begeleid door het orkest. Tenslotte werd door alle zangers en muzikanten het werk War is Over van John Lennon uitgevoerd. Een mooie gezamenlijke afsluiting van een mooi kerstconcert. Het applaus en de reacties achteraf getuigden van waardering.
Daarna volgde de Kerst-in. Bij binnenkomst in Oos Hoes werden de Cecilianen muzikaal verwelkomd door een saxofoon-octet. Hierin speelden Lou Kirkels (sopraan) Jean-Paul Savelkoul, Miranda Chorus, Robin Koevoets en Leon Moonen (alt) Lambert Evers en Marc Bongers (tenor) en Roel Salden (bariton) Een hele aardige en stemmige verrassing.
De voorzitter verwelkomde de Cecilia-familie en blikte even terug naar 2008. Daarnaast vroeg wederom om alle (broodnodige) hulp bij het reilen en zeilen en las een verhaaltje voor van de hand van Louis Heylighen. Tenslotte werd het jubilerende Damescomité (25-jaar) voor het voetlicht gehaald en alle leden kregen een fles wijn, onder dank-zegging voor hun vele achter-de-schermenwerk. De gasten gingen vervolgens aan wafels, kerstbrood, saucijzen- en andere broodjes, glühwein en dergelijke.
Muziek werd nog ten gehore gebracht door Timo van Issum, Tom van den Bergh, Valerie Savelkoul (allen bes-klarinet) en Marloes Wijshoff (bas-klarinet) gevolgd door een prachtig optreden van het JEC, waarin met name in het werk Tanga de trompetsolo (op bes-bas!!!) door Jens Goossens opviel en waarin het absolute hoogtepunt werd gevormd door de Glissando Race, als een echte wedstrijd tussen Etienne Savelkoul en Sander Janssen die werden uitgedaagd door de aanstormende ‘schuivers’ Teun Lumens en Menno Pernot. Speciaal voor deze gelegenheid waren zij uitgedost in een nostaligisch Dreesjbub’n tenue. (voor wie het niet weet: De Dreesbub’n waren jarenlang een geweldige blaaskapel binnen Cecilia, onder leiding van Jan Thissen) Het publieksoordeel was duidelijk… de jonge maestro’s, die ook in de speelgroep IV op St. Cecilia’s Muziekpodium al furore maakten, wonnen de wedstrijd. Een interessant, ook financieel gezien, fenomeen trad nog voor het voetlicht, namelijk het koperkwintet o.l.v. André van den Bergh, niet alleen speelden de heren nog wat repertoire, maar ook boden zij de voorzitter een enveloppe met inhoud aan. Deze inhoud was bijeen vergaard met twee optredens voor winkelend Maastricht. Initiatiefnemer Ivo Linssen werd hiervoor bedankt (ook voor het eten bij hem en Petra thuis,.. friet zoervleisj…) met een fles wijn, evenals Jo Savelkoul en Rob Janssen voor het arrangeren van de partijen en André zelf voor de begeleiding van e.e.a. Prima gedaan mannen.
De gezellige middag werd afgesloten met de traditionele tombola, die weer vele winnaars kende…….
Weer een mooie kerst-in met dank aan het Damescomité.