Actueel

Ria Pernot– Ria Pernot geïnstalleerd als nieuwe Beschermvrouwe –

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op zondag 29 maart jl., passeerden de reguliere agendapunten weer de revue. Algemene en financiële onderwerpen, het drukke jaarprogramma met o.a. het Paasconcert en het Trioconcert dumbands in april, de Voorjaarsmarkt op 17 mei, het Platzconcert op 17 juli, het JAC Jeugdkamp op 2, 3 en 4 september en natuurlijk het bondsconcours op 25 oktober, kwamen aan de orde. Een en ander werd traditioneel visueel ondersteund met een presentatie.
Voorzitter Léon Strikers verraste de vergadering met een korte toespraak over o.a. betrokkenheid, trouw en overtuiging. Hij verwees hierbij naar mevr. Helena Pernot-Ubachs z.g., de beschermvrouwe van St. Cecilia en kon in één adem daaraan toevoegen dat St. Cecilia een nieuwe beschermvrouwe mocht verwelkomen in de persoon van Ria Pernot. Met een staande ovatie werd Ria ontvangen, een bijzonder moment, want zij volgt hiermee haar moeder op, die decennia lang deze functie bij de harmonie vervulde. Na haar overlijden was de titel enige tijd vacant. In haar toespraak refereerde de nieuwe titularis ook aan haar moeder en sprak de wens uit zo veel mogelijk voor haar harmonie te mogen en kunnen betekenen.
Ter bekrachtiging van haar benoeming ontving ze, in aanwezigheid van broer Ben die al vroeg uit Kamerik was aangekomen, uit handen van de voorzitter een mooie oorkonde.
De bestuursleden Riny Hipwood-Kriens en Raymond Jennen werden door de vergadering opnieuw herkozen voor vier jaar en als nieuwe bestuursleden werden Nicole Kitzen-Van de Winkel en Hein Pörteners verwelkomd. De nieuwbakken beschermvrouwe kweet zich meteen prima van haar eerste taak, het opspelden van de bestuursinsignes.
LBM-bestuurslid Jan Hermans was aanwezig om 5 jubilarissen te feteren met hun verschillende dienstverbanden en hun de bondsinsignes en oorkondes te overhandigen. Dit waren Dana Salden, Lenny Omloo (10 jaar) Roel Salden (25 jaar) en Bert van Sloun (50 jaar) Frans Verschuren, de zesde jubilaris (25 jaar) was helaas afwezig.


V.l.n.r.: Bert van Sloun, Dana Salden, Roel Salden, Lenny Omloo.