Actueel

Begin november zijn diverse leden van Harmonie Sint Cecilia behoorlijk actief voor kerk en gemeenschap. Zo zal het harmonieorkest op zaterdag 6 november om 19.15u de Eucharistieviering in de Catharinakerk muzikaal omlijsten. Onder leiding van Jo Savelkoul zullen dan uitgevoerd worden: Canterbury Choral, het thema van de film Schindler’s List, het 2e deel uit de suite: ‘La Leyendo del Beso’, de pasodoble ‘Consuela Ciscar’ en ‘M’n Engel Gabriël’ een lied van Toon Hermans, wiens sterfjaar (2000) herdacht wordt. Het lied wordt gezongen door Lou Kirkels.
Na afloop van de H. Mis zullen de leden van Kamermuziekensemble ‘Cécile’ zich spoeden naar Oos Hoes om daar hun bijdrage te leveren aan het jubileum van Octetnog: “Gans Beeg huërt de Maas weer roesje” een avond opgedragen aan Chel Savelkoul. ‘Cécile’ bestaat voor deze gelegenheid uit Riny van den Bergh, André van den Bergh, Sandra Sillen, Cécile Kirkels en Jo Savelkoul en speelt dan: ‘Mien Awwershoes’ en ‘Chel geit los!’ (medley). Harmonie Sint Cecilia en het KME Cécile hebben overigens gedurende 2010 al meerdere malen aandacht gegeven aan Chel’s repertoire. Bij de onthulling van Chel’s standbeeld, tijdens 5 concerten en de Taptoe Born zijn werken van deze prominente Beegtenaer uitgevoerd.

Zondag 7 november, inderdaad de volgende ochtend, is het ensemble ‘Cécile’ vanaf 9.00u paraat in de Protestantse Kerk in Grevenbicht om daar de dienst muzikaal op te luisteren. Het programma wordt nog samengesteld in overleg met de predikant.
Tenslotte zal ‘Cécile’ op zondag 5 december spelen in het Academisch Ziekenhuis te Maastricht. (RJ)