Actueel

Het harmonieorkest trad zondag 26 september op tijdens het Limburgs Blaasmuziekfestival op de Markt te Sittard. Van 12.30 uur tot 13.40 uur werd op één van beide kiosken (halve tenten) opgetreden. Was het aanvankelijk bewolkt en zelfs enigszins vochtig, bij aanvang brak daadwerkelijk de zon door en werd het nog aangenaam in de stad.
De aanwezigen konden dan ook vanaf de terrassen genieten van ons ‘Platzconcert –programma’, bestaande uit de mars Arsenal en Hollandse Hits, de Spaanse en Latijnse werken Consuelo Ciscar, El Meu Laio, Lopez Odero, Fandango, Danzon nr. 2 en Mambo Jambo. Chel Savelkoul werd muzikaal vertegenwoordigd door de werken Chel geit los en Huër ich de Maas weer roesje. Het laatste nummer werd gezongen door petekind Cécile. De reacties waren best positief en vooral de enthousiaste aanmoedigingen van de leden van Fanfare St. Caecilia Doenrade, die vóór ons een concert hadden verzorgd.
Na de warme en lovende woorden van LBM-secretaris Jan Lemmen in een haperende microfoon, ontvingen we nog een consumptie en kon nog geluisterd worden naar de klanken van de Muziekkapel Vrijwillig Politie uit Kerkrade.