Actueel

Zaterdag a.s. zal wederom Cecilia’s Muziekpodium worden georganiseerd in Oos Hoes te Grevenbicht. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur zal de Speelgroep van St. Cecilia een concertje geven. Zo kunnen ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zien en horen wat de muzikanten al allemaal samen kunnen spelen na ruim een jaar op een blaas- of slagwerkinstrument actief te zijn.
De speelgroep is de jongste loot aan de grote boom die St. Cecilia heet. Het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) de drumband, het harmonieorkest en het ensemble Cécile zijn andere onderdelen van de vereniging. De Speelgroep volgt na de Algemene Muzikale Vorming en werkt op projectbasis met blokken van 6 – 8 weken en wordt steeds geleid door twee ervaren muzikanten uit het harmonie-orkest.
De afgelopen jaren heeft de organiserende werkgroep opleidingen en muzikale zaken van harmonie St. Cecilia mogen vaststellen dat deze bijeenkomst een groot succes is. Geen lange, moeilijke concerten, maar een uurtje ontspanning en leuke muziek, met de jongsten in de hoofdrol.
Overigens zijn niet alleen familieleden welkom, ook kinderen en ouders van met name de groepen 3 en 4 van de basisscholen zijn zeer welkom.
De speelgroep is afgelopen week (woensdagochtend) aanwezig geweest op de basisschool Pastoor Franck om muziek te promoten.
En misschien is het Muziekpodium wel een stimulans om zelf een instrument te gaan spelen. Over de opleiding bij St. Cecilia – al jarenlang garant voor een prima muzikaal niveau, maar ook voor een geweldig jeugdkamp en diverse andere activiteiten zoals een spooktocht, schaatsen, bowlen, zwemmen – zal tijdens dit uurtje ook informatie worden gegeven. Dat Cecilia’s Muziekpodium aantrekkelijk is, blijkt tenslotte ook uit het feit dat reeds enigszins gevorderde muzikanten (die al in JEC zitten of zelfs in het orkest) graag willen optreden. O.a. een trio trombonisten en een duo op klarinet/saxofoon hebben de afgelopen weken iets voorbereid.
Graag tot ziens, zaterdag 22 januari om 16.00 uur in Oos Hoes.