Actueel

Zondag 12 december was het dan zover, het concert van het JEC in de Heremiet in Geleen. Na wekenlang repeteren konden we dan eindelijk onze oude en nieuwe liedjes uitvoeren.
In de Heremiet vond de presentatie van het boek ‘Feestelingen en Historische Mijlpalen in Sittard-Geleen’ plaats. Dit boek omvat een dertigtal artikelen over jubilerende verenigingen en organisaties van de gemeente Sittard-Geleen. Aangezien het JEC afgelopen jaar 25 jaar bestond, werden wij ook vermeld en was dit een mooie gelegenheid om een concert te geven.
Met onze trouwe fans kwamen we rond half 4 aan bij de Heremiet. Daar was de boekpresentatie al bezig. Toen de vereniging voor ons klaar was met de PowerPoint presentatie, konden we ons installeren. Na even snel afgestemd te hebben werd de eerste toon gezet. Vanaf de eerste noot werd er aandachtig geluisterd en bij “Disco Lives” werd er door een paar mensen zelfs enthousiast meegeswingt! Het werd echter pas echt bijzonder toen we met iets heel nieuws aankwamen; de kazoo’s. Een in ons geval plastic dingetje waar je door moet zingen en waar dan een grappig geluidje uitkomt. Deze waren nodig in een nieuw stuk, “Chicken Run”. De mensen keken even verbaasd op, maar volgens mij was dat het gewenste effect. Na de laatste noot kregen we een groot applaus. Al met al was het een geslaagde middag.

Tekst: Reineke Vogten