Actueel

Tijdens het 10e drumbandfestival van Harmonie Concordia te Obbicht op zondag 22 april kwam onze jubilerende drumband uitermate goed voor de dag. De dames en heren namen onder leiding van Tamboer-Maitre John Maassen aan de streetparade en het showdefilé en onder leiding van instructeur Michel Mordant aan de podiumwedstrijd. Uitgevoerd werden Rainman (Hans Zimmer) en Taste of Vibes (Henk Martens) met hoofdrollen voor respectievelijk Ardie Deuss (saxofoon) en Rick Maassen (vibrafoon).
Jurylid Leon Camp kende het slagwerkensemble de eerste prijs toe in de tweede divisie. Voorzitter Kijkindevegte van Concordia overhandigde daarvoor een mooie beker aan de Cecilianen. Na terugkeer in Oos Hoes kreeg deze natuurlijk een leuk plaatsje in de overvolle prijzenkast.

Een en ander is een leuke opsteker op weg naar het Maasgouwtoernooi te Born begin juni, maar zeker voor het Podiumconcours in Heel waaraan de diamanten drumband op 18 november deel zal nemen. Immers de termijn van vijf jaren is weer verstreken en dat betekent een nieuwe onderwerping aan het oordeel van de jury.
Dat zal dit jaar in de tweede divisie sectie 4 zijn (de oude eerste divisie sectie A4). Dit heeft te maken met de naamswijzigingen binnen de reglementen van de Tamboerbond en met het feit dat de jonge drumband sinds kort een andere richting is ingeslagen, met naast de reguliere trommen, pauken etc. een surplus aan melodisch slagwerkmateriaal; van marimba’s in diverse groottes, vibrafoon, xylofoon en klokkenspellen (liggend en staand) tot bv. de cajon en de udu (…) Voorheen kwam men uit in de eredivisie sectie A1 (tegenwoordig eerste divisie sectie A1) maar in de A4 wordt met name op melodisch slagwerkgebied veel van de muzikanten gevraagd.

Het belooft al met al een druk jaar te worden met o.a. op 4, 5 en 6 mei het kamp te Hunsel, op 14, 15 en 16 september het 60-jarig jubileumfeestweekend in Oos Hoes en op 8 december de jubileum- en concoursreceptie, eveneens in Oos Hoes.