Actueel

Paasmaandag 9 april stond traditioneel in het teken van het gezamenlijke Paasconcert dat we ieder jaar samen met harmonie Concordia Obbicht verzorgen. De concertlocatie was dit jaar in Obbicht en Concordia beet onder leiding van dirigent en speaker Jean Cosemans om 11.00 uur het spits af voor een geheel volle zaal. Het Amerikaans programma met o.a. American Salute (Morton Gould) de Variations on America (Charles Ives) en enkele delen uit het Divertimento van Leonard Bernstein werd gecompleteerd door de bijdrage van een ensemble van Concordianen met o.a. the Cowboys en 76 Trombones.
Na een kort changement was het de beurt aan St. Cecilia onder leiding van Jos Simons. Het was overigens Jos’ eerste optreden in de Paasconcertcyclus. Speaker Stevie Thiessen leidde door het programma en hij kweet zich goed van zijn taak tijdens ook zijn eerste optreden. De opening van ons concert Sword of Honour (Paul Neville) werd gevolgd door Between the Two Rivers (Philip Sparke) Eigenlijk meer dan toepasselijk, omdat Obbeeg en Beeg natuurlijk ook tussen twee ‘rivieren’ liggen. Koen Cuijpers liet daarna weer een staal van zijn kunnen horen (dat kun je geen staaltje meer noemen) in het War Concerto van Dirk Brossé. Wisselende ritmiek, uitspattingen, ongewone klanken en een technisch palet om ú tegen te zeggen. Via de goed in het gehoor liggende Conga del Fuego Nuevo (Arturo Marquez) en Tico Tico (Zequina de Abreu) kwam Latijns-Amerika even aan de beurt, maar afgesloten werd dichter bij huis met de Mars van de Belgische Parachutisten (Pieter Leemans)
Al met al een goed concert met een nieuw programma en daarom een proficiat van Jos aan het orkest. Vanaf vrijdag a.s. richten we ons op het Oranjeconcert op 30 april om 20.30 uur. Er zullen weer enkele nieuwe werken worden uitgedeeld.