Actueel

Zondag a.s. staat voor harmonie St. Cecilia dit jaar alweer het vierde concert voor de deur. Onder leiding van onze dirigent Jos Simons zal het orkest namelijk een concert verzorgen in het MFC te Berg aan de Maas. Oorspronkelijk was dit gepland in de muziekschool Artamuse, maar dat bleek niet mogelijk, vandaar de uitwijk naar deze locatie te Berg.
Vanaf 19.30 uur zal het orkest een alleszins aantrekkelijk programma ten gehore brengen, waarin twee bijzondere solo-werken worden vertolkt. Dit zijn het War Concerto van de Belgische componist Dirk Brossé en het Hobo-concert van de Russische componist Nicolai Rimsky-Korsakov. Het programma wordt gecompleteerd met de concertwerken die op het komende Maasgouwtoernooi worden uitgevoerd, namelijk Between the Two Rivers (Philip Sparke) Machu Picchu (Satoshi Yagisawa) en de Mars van de Belgische Parachutisten (Pieter Leemans)
Het War Concerto geeft een beeld van de oorlog in Bosnië in al zijn facetten, gezien en beleefd door een kind. Koen Cuijpers zal in dit werk op klarinet soleren en daarmee opnieuw aantonen wat hij op dit instrument in zijn mars heeft en waarom hij terecht tot de beste klarinettisten in de verre omtrek mag worden gerekend.
Het hoboconcert, dat als volledige titel heeft: Variaties in G-majeur voor hobo en harmonieorkest op een thema van Michael Glinka ‘Chto krasotka molodaya’, zal door hoboïste Reineke Vogten worden vertolkt. Haar spel in het thema, de twaalf variaties en de finale, zal tijdens deze uitvoering worden beoordeeld als onderdeel voor het D-examen voor de muziekschool Artamuse. Het is vrij bijzonder dat een dergelijke examen openbaar en met een harmonieorkest wordt afgelegd en het is natuurlijk ook leuk als we daar enige belangstelling bij hebben.
We zien u graag zondag in het MFC te Berg.