Actueel

Op 6 oktober jl. vormde de Fentener van Vlissingenzaal in het Conservatorium te Utrecht het sfeervolle toneel voor het Nederlands Kampioenschap Blazerssolisten en ensembles 2012. De wedstrijd werd voor het eerst gezamenlijk door de beide landelijke muziekorganisaties KNFM en VNM georganiseerd. De juryleden Piet Jeegers en Luuk Tuinstra spraken hun waardering uit over het hoge niveau van dit concours. Over-all winnaar werd Celine Brouns op sopraan-saxofoon met maar liefst 98 punten.
De delegatie van de LBM behaalde sowieso zeer aansprekende resultaten met vier kampioenschappen bij de solisten (in de eerste, derde, vierde en jeugddivisie) en twee tweede plaatsen (tweede en vijfde divisie)
Mooi nieuws uit onze regio was het kampioenschap van Joep Demandt van Concordia Obbicht op tuba in de vierde divisie en de prachtige ereplaats voor onze eigen Merel van Daal in de vijfde divisie. Met het werk Romance van Guy Duijck werd zij met 86,5 punten tweede in deze divisie. Eerder won Merel al goud in de Finale Jonge Solisten van de LBM en ze kan dus terugzien op een fraai seizoen. Van harte gefeliciteerd!