Actueel

Chrit Tholen kende een lange staat van dienst bij zijn Cecilia. Hij startte allereerst op klarinet, kreeg les van oom ‘Maan’, maar fungeerde vervolgens jarenlang als slagwerker bij onze vereniging, niet alleen op straat, maar ook tijdens de concerten. Hij roerde deze ‘grande caisse’ overigens vaak in combinatie met de op de trom bevestigde bekkens. Chrit speelde onder de dirigenten Guillaume Pörteners, Sef Ruijters, August Thissen en Thijs Tonnaer en maakte alle grote successen en kampioenschappen van St. Cecilia mee. Ook bij de in de jaren zeventig en tachtig furore makende Egerländerkapel Die Dreesjbub’n onder leiding van Jan Thissen was Chrit slagwerker.
Gedurende zijn verbondenheid aan St. Cecilia was hij tevens 40 jaar bestuurslid, voornamelijk actief op het gebied van materiaalbeheer en –transport en leverde hij vele hand- en spandiensten bij talloze activiteiten. Met name het ophalen van oud-papier coördineerde hij jarenlang, waarbij hij met o.a. Hub Deuss, Hub Smeets, Drees Vonken en Hub Renet sr de roemruchte oud-papierploeg vormde.
Chrit had een bijzonder plichtsbesef en een minimale absentie…. Cecilia stond op één. Op het jubileumfeest in 1985 ontving hij dan ook voor zijn verdiensten de Eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau en bij het 105-jarig jubileum vanwege zijn 60 jaar lidmaatschap het gouden FKM insigne met 2 zirconia’s . Ook de benoeming tot Bestuurslid van verdiensten bleef natuurlijk niet uit.
Chrit was – voor zover mogelijk – ook na zijn ‘actieve dienst’ altijd aanwezig op de repetitie van het orkest en het mag tekenend zijn dat ook zijn steun en toeverlaat Annie de titel van Lid van Verdiensten mocht ontvangen voor haar werk in het Damescomité van St. Cecilia.
Wij wensen Annie en de gehele familie veel sterkte toe.
Dat Chrit moge rusten in vrede.