Actueel

Het ensemble Ellen Schmeitz, Joep Leenders en Milou Lemmens (alt-saxofoontrio) behaalde hedenochtend, zaterdag 5 oktober, in het Conservatorium te Utrecht het Nederlands Kampioenschap.
De dames en heer waren al vroeg in de trein om op tijd in Utrecht te arriveren. Om 10.30 uur mochten zij als eerste in de prachtige Fentener van Vlissingenzaal van het Conservatorium optreden op, zoals het officieel heet, het Nederlands Kampioenschap KNFM-VNM Blazers 2013.
Aan dit landelijk kampioenschap doen muzikanten mee die het afgelopen seizoen het hoogste aantal punten hebben behaald tijdens de concoursen voor solisten en kleine ensembles van de twee landelijke koepels voor amateur-muziekverenigingen. Het deelnemersveld is gevarieerd: van jonge solisten die nog niet zo heel lang muziek maken en in de jeugddivisie spelen tot ervaren amateur-muzikanten die in de eerste divisie uitkomen en dus op hoog niveau musiceren.
Ellen, Joep en Milou hadden al op de solistenconcoursen en de Limburgse Solistenfinale hun beste beentje voorgezet en dat deden ze ook vandaag.
De uitvoering van het werk Anita, met begeleiding op piano door Anky Mofers, werd door de jury (de heren Tuinstra en Goorhuis) met 82 punten beloond. Dit was goed voor een eerste plaats en de kampioensmedaille voor ensembles in de jeugdafdeling. Proficiat met dit optreden en dit resultaat.