Actueel

Tijdens de Beegse Mes op zaterdag 23 november trad namens onze vereniging eens een heel ander ensemble op. Was de afgelopen het Kamermuziekensemble Cécile ons vaste visitekaartje, dit jaar hadden de muzikanten te maken met een te drukke agenda en kon deelname aan de Mès niet worden ingevuld.
Roland Smeets (bugel/trompet) en Floor Lassche (zang) wisten de ontstane lacune prima op te vullen met spontane medewerking van Ron Kuipers (toetsen) en Erwin Gielen (percussie) Tezamen vormden zij namens de harmonie ‘The Acoustic Four’.
Op het programma stonden drie nummers: Poetry Man van Stevie Ann, Tel tot teen van Tina Dico en
Silent Sea van KT Tunstall. De optredens in dialect (Poetry Man en Tel tot teen) en engels (Silent Sea) werden door een aardig gevulde kerk goed gewaardeerd. Van veel toeschouwers werden in ieder geval goede reacties ontvangen. De naam Fantastic Four kwam zelfs even langs.
Hierbij voor de volledigheid nog even een korte toelichting op de twee muziekvrienden van Roland, die we uiteraard danken voor hun medewerking:
Erwin, oorspronkelijk uit Susteren, tegenwoordig woonachtig in Heppeneert, studeerde aan de Rock Academie in Tilburg. Hij is een fenomenale allround drummer en werkt als docent op diverse plaatsen, drumt in diverse bands en heeft met veel muzikanten gespeeld door heel Europa, zoals Stevie-Ann, Michael Katon en the Time Bandits.
Ron Cuijpers, oorspronkelijk uit Maastricht, studeerde aan het conservatorium van Maastricht en speelt als toetsenist als vaste begeleider bij Jack Vinders en bij veel bands en orkesten, zoals Guido’s Orchestra tijdens de Symphonica in Rosso-concerten .