Actueel

Vrijdagavond 15 november werd het tweede deel van de repetitie benut om met de muzikanten van het harmonieorkest van gedachten te wisselen over muziek-technische zaken. Hiermee is de muzikantenvergadering na een paar jaar afwezigheid weer op de agenda geplaatst. Een initiatief waarop zeer positief werd gereageerd.
Allereerst werd even stil gestaan bij een zeer succesvol muzikaal, maar ook financieel jaar 2013, met vele muzikale hoogtepunten. Verder werd natuurlijk stil gestaan bij de bondsconcoursdeelname. Er werd kort gediscussieerd over voorbereiding, repetities, repetitiedagen, concerten etc. Ook dirigent Jos Simons gaf zijn visie over het concours en ook de toekomst voor concours en St. Cecilia. Vervolgens kwamen ook mutaties binnen het orkest summier aan de orde.
Op de agenda verder een vooruitblik op de komende activiteiten in de laatste periode van het jaar met de Speculaasactie, Sinterklaasintocht, H. Mis en Kerst-in en een doorkijk naar 2014.
Dit jaar belooft weer een druk jaar te worden met bij het Nieuwjaarsconcert de herintroductie van de Cv100 bijeenkomst, diverse concerten op de agenda, een mogelijk muziekproject in oktober, een uitstapje naar Luxemburg in november en natuurlijk de medewerking aan het OLS in Beeg. Voor de Luxemburgtrip werd een projectgroep benoemd, bestaande uit Hugo Lumens, Noël Tholen, Hylke de Witte, Valerie Savelkoul en Roland Smeets .
Tenslotte werd de Programmacommissie na het terugtreden van Jens Goossens aangevuld met Lou Kirkels, Floor Lassche en Roland Smeets. Alle ideeën over repertoire etc. zijn vanaf nu ook bij hun van harte welkom.