Actueel

Hermie Smeets is gisteravond uitgeroepen tot Ière-Zawpens 2014. In een vol Oos Hoes werden traditioneel op de tweede zaterdag van januari de Hoogheden bekend gemaakt en het Leedjesconcours gehouden. De jubilerende Roepoepers (3×11) deden uiteraard ook hun duit in het zakje, waarna Vorst Frank Hermans de Ière-Zawpens 2014 bekend maakte. Deze stond toen nog met zijn trompet op het podium en was toch wel enigszins verbouwereerd. Volgens ons is de benoeming volledig terecht voor de muzikant en zanger bij onze harmonie, de Big Band Beeg, de Roepoepers, het gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, het koor Ons Genoegen, maar ook bij allerlei orkesten, gelegenheidsbands en –combo’s, al dan niet gerelateerd aan de Vasteloavend. Wellicht onnodig te vermelden maar bij St. Cecilia is hij niet alleen de 1e trompettist, maar dirigeert hij al bijna 20 jaar het JEC, verzorgt al jaren het muziekarchief van onze vereniging in de meest brede zin van het woord en maakt hij deel uit van WOMZ. Een terechte bekroning dus! Proficiat! Over de hoogheden later meer….