Actueel

Zondag 6 april vond de 114e jaarvergadering van Harmonie St. Cecilia plaats in Oos Hoes. Een korte terugblik op het fantastische jaar 2013 met geweldige muziek, mooie resultaten met diverse kampioenschappen en veel feestjes werd gevolgd door de gebruikelijke administratieve en financiële stukken. Ofschoon alle zeilen moeten worden bijgezet, mag 2013 ook financieel gezien als geslaagd worden beschouwd. Verder was aandacht voor de begroting, het drukke jaarprogramma 2014 en de herverkiezing van Hugo Lumens (vice-voorzitter) en Raymond Jennen (secretaris). Marjolein Smit werd benoemd tot nieuw bestuurslid.
Voorzitter John Maassen en Beschermvrouw Ria Pernot (die een ruiker ontving voor haar eerste lustrum als beschermvrouw) reikten vervolgens de versierselen, oorkondes en de bloemen uit aan de jubilarissen. En passant werd uiteraard van iedere jubilaris (een deel van) de doopceel gelicht.
Voor 10 jaar: Jodi Omloo, Sjoerd Pernot, Inge Janssen (allen bronzen insigne van de VNM) en Gertie Habets (vermiljoenen insigne van de LBT). Voor 25 jaar: Rob Hermans en Jos Jacobs (beiden zilveren insigne van de VNM) en last but not least Leon Moonen. Hij mocht het gouden insigne met 2 zirconia’s ontvangen voor 60 jaar. De grote verrassing was dat hij bovendien door de vergadering werd benoemd tot Lid van Verdiensten. Deze verrassing was mogelijk nog groter voor Lambert Evers die eveneens tot Lid van Verdiensten werd benoemd. Beiden ontvingen een prachtige oorkonde met de zilveren legpenning van St. Cecilia en vele felicitaties van familieleden en de aanwezige Cecilianen. De voorzitter kon rond 12.40 uur tevreden de vergadering sluiten in de wetenschap dat we in Harmonie zijn verbonden.