Actueel

Zondag 20 september a.s. zal in Oos Hoes in Grevenbicht Cecilia’s Muziekproeverij plaatsvinden, met optredens van de jongste en al gevorderde Cecilianen als solisten en in ensembles. Iedereen die belangstelling heeft in een leuke en bovendien goede muziekopleiding, is van harte welkom bij deze uitvoering op zondag. Misschien wil je zelf muziek gaan maken of weet je dat nog niet zeker, maar wil je wel eens komen luisteren. We starten om 13.00 uur.

St. Cecilia besteedt van oudsher veel aandacht aan haar jeugd en biedt naast een solide opleiding ook veel ruimte voor plezier tijdens bijvoorbeeld het Jeugdkamp of in combinatie met muziekoptredens zoals in De Efteling of in het Kasteelpark te Born. Ook namen ze met groot succes deel aan het Eurofestival voor jeugdorkesten te Heel (2013). Inmiddels kent de vereniging de ongedwongen kennismaking met de muziek (Meer Met Muziek) de Algemene Muzikale Vorming (AMV) en spelen de jongeren in diverse ensembles zoals Cool Blue (koperkwintet), Ladies First (klarinetkwintet), het Kamermuziek Ensemble Cécile, het Jeugdensemble Cecilia, de drumband en het harmonieorkest. In Blue Bold spelen ze zelfs als coverband.

Omdat in 1985 het Jeugd Ensemble Cecilia werd opgericht met als eerste dirigent Lambert Evers, vieren we dit jaar 30 jaar JEC. Inmiddels staat de groep onder leiding van Hermie Smeets en spelen ze regelmatig diverse populaire werken in en om Beeg, maar ook verder in de Provincie of over de grens.
Reden om zondag a.s. als muzikale brug de overgang te maken tussen de Muziekproeverij en het Jeugdorkestentreffen. Vanaf 14.00 uur zullen namelijk zes bevriende jeugdorkesten optreden in de zaal van Oos Hoes.
De JECcers zorgen zondag zelf voor de organisatie en ook hierbij is iedereen van harte welkom.

14.00 – 14.40 Jeugdharmonie St. Stephanus Stevensweert
14.40 – 15.20 Jeugdfanfare St. Antonius Genhout
15.20 – 16.00 Jeugdharmonie Concordia Obbicht
16.00 – 16.40 Jeugdfanfare St. Jozef Buchten
16.40 – 17.20 Jeugdharmonie Les Amis Réunis Nieuwstadt
17.20 – 18.00 Jeugdfanfare Eendracht Dieteren