Actueel

Onze drumband is zaterdagavond 14 november gestart met de voorbereiding op het Nieuwjaarsconcert op zondag 3 januari 2016. Dit project zal worden geleid door de instructeur Patrick Schmeits uit Heerlen. We wensen de drumband en Patrick een mooie, muzikaal constructieve samenwerking met veel uitdaging en plezier. Hieronder iets meer informatie over Patrick Schmeits.
Patrick Schmeits (Heerlen, 1988) doorliep de HAFA-opleiding mallets, pauken en snare drum aan de muziekschool in Heerlen waar hij zijn D-diploma’s alle met lof der jury afsloot. In 2007 nam hij op marimba deel aan het Prinses Christina Concours en won daar een aanmoedigingsprijs. Nog tijdens de opleiding slagwerk was hij ook bezig met de vooropleiding drumbandinstructeur in Maastricht en later de hoofdopleiding drumbandinstructeur in Thorn / Weert onder begeleiding van de docenten Ad Triepels, Frank Rademakers en Ronald Gerards Ook tijdens zijn opleiding was Patrick Schmeits al actief als instructeur, o.a. Drumband Fanfare St. Hubertus Hoensbroek.
En passant studeerde hij Bedrijfseconomie aan de Zuyd Hogeschool
In 2013 behaalde hij zijn instructeursdiploma bij de BvO tijdens een examenconcert met de drumband van Harmonie Wilhelmina Wolder. Inmiddels is Patrick actief bij de drumband van fanfare st Cecilia Doenrade en bij de slagwerkgroep van Philharmonie Leende waarmee hij onlangs op het concours in Etten-Leur maar liefst 95,08 punten met promotie naar 2de divisie en lof behaalde. Daarnaast was het ensemble winnaar van de 3de divisie en behaalde het hoogste aantal punten van alle korpsen dat weekend in Etten-Leur.