Actueel

In Naam van de Vader is een nieuwe SAS theaterproductie in coproductie met Galerie Marie en de Stichting MEG, waarbij de muzikale invulling wordt gegeven door ons Kamermuziek-ensemble Cécile.
De productie gaat over de gepassioneerde kunstschilder Charles Russel (1919-2006), die noodgedwongen als leraar werkte (vanwege de zorg voor zijn grote gezin) maar in de veilige omgeving van zijn atelier pas zijn diepste gedachten en gevoelens op het canvas kwijt kon.
Toneel- en romanschrijver Jos Bours (Oirsbeek/Utrecht) zette het tekstmateriaal om in toneelscènes, waarin de oudste dochter Marieke op zoek gaat naar de liefde van haar vader. Een zoektocht naar zijn liefde over het graf heen, gelardeerd met gedichten en liederen. Veel schilderijen van Charles Russel worden tijdens de voorstelling op megaformaat geprojecteerd.
De vaste spelerskern van SAS, aangevuld met accordeonist Joke Höppener en ons Kamer Muziek Ensemble Cécile o.l.v. Jo Savelkoul zorgt voor een intense voorstelling onder regie van Jos Prop.
Inmiddels zijn twee uitverkochte voorstellingen achter de rug (13/11 – 14/11) maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor 18/11 – 21/11 – 25/11 – 28/11 – 29/11 en 13/12, telkens om 20.30 uur in de Galerie Marie, Schipperskerk, Sterre der Zeeplein 12. Entree: € 10,00 Reserveren: via www.theatergroepsas.nl