Actueel

Hedenmiddag vond de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst plaats van de Leden van Verdiensten en de leden van de Club van Honderd van St. Cecilia. Onder het genot van een wafel en een glas lekkere bubbels werden de Nieuwjaarswensen uitgewisseld. Daarnaast gaf voorzitter John Maassen een kort inzicht in het jaarprogramma 2016, een ‘rustig, jubileumloos jaar’ (we zullen zien of dat klopt….) Aansluitend vond in de zaal het 23e Nieuwjaarsconcert plaats. De zaal wordt te klein om iedereen goed te plaatsen, maar dat heeft uiteindelijk de pret niet mogen drukken.
De drumband opende het concert en na een extreem korte voorbereiding, van zo’n 7 weken, werd een mooi programma verzorgd onder leiding van instructeur Patrick Schmeits. Tilly Vola voerde door het programma en de Hobbits liepen vrolijk door de Kunder Breuk. Complimenten voor de drumband en Patrick voor deze prestatie. Een hoofdrol was er voor Niels Kirkels die de zaal helemaal stil kreeg met zijn spel op vibrafoon.
Na de pauze en het noodzakelijke changement, was het de beurt aan het harmonieorkest, voor de vijfde keer met Nieuwjaar onder leiding van Jos Simons. Allereerst werd de Cecilia Award door de voorzitter uitgereikt aan Nicole Demas en vervolgens was de microfoon voor Valerie Savelkoul, die als lady-speaker voor het orkest fungeerde.
Na de megaklus van 7 november hadden de muzikanten toch weer een behoorlijk programma ingestudeerd. Een goede planning – er kwamen immers twee vrijdagen te vervallen – zorgde toch voor een goede voorbereiding. Naast zeven eigen werken, werden samen met de Zanggroep Octetnog drie werken uitgevoerd. Zij zongen bovendien separaat twee liederen onder leiding van Annie Niessen en begeleid door Max Damen op keyboard.
Een speciaal moment in het concertprogramma was de mooie solo van Sjoerd Pernot op Euphonium (Song for Ina). Voorzitter John Maassen dankte het aandachtige publiek en alle muzikanten, zangers en dirigenten.
De afsluiting van het concert met de Florentiner Marsch werd door het publiek niet als afsluiting gezien, de Radetzky Marsch moest gespeeld worden en uiteraard werd aan deze wens voldaan. Het was weer een prima opening van het nieuwe jaar.