Actueel

Na een succesvolle tweede editie van BOA (zie bv. http://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20160710/geslaagde-tweede-editie-beeg-open-air/) waarvoor alle medewerkers en sponsoren – waaronder ook de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen van harte bedankt worden – staat komend weekend weer een activiteit gepland.
Op zondag 17 juli a.s. vindt namelijk weer het Platzconcert plaats. Deze keer, we schrijven editie nummer 13, is gekozen voor de binnenplaats van de mooie, uit 1860 stammende, carréboerderij van de familie Vliex, gelegen Op de Coul 26 in Papenhoven.
Vanaf 11.00 uur zijn er concerten van het Jeugd Ensemble Cecilia, JEC, onder leiding van Hermie Smeets, de Hierber Musek uit Herborn (Luxemburg) onder leiding van Lars Lebens en het Harmonieorkest van St. Cecilia onder leiding van Jos Simons. Het programma bestaat zoals altijd uit lichte muziek en het zal op de cour ongetwijfeld mooi klinken. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd, want er is een drank- en eetbuffet met BBQ. De concerten zijn voor iedereen – uiteraard – gratis toegankelijk.
De Hierber Musek staat onder leiding van oud-Beegtenaar en muzikant van St. Cecilia, Lars Lebens en hun optreden is een tegenbezoek vanwege de concertreis van St. Cecilia in november 2014. Het is voor de Luxemburgers hun ‘Limburg-reis’, want op zaterdag 16 juli spelen zij bij Harmonie Wilhelmina te Posterholt, eveneens muzikale vrienden.
Het wordt lekker weer, volgens de deskundigen! Ben er dus bij!