Actueel

Vanavond in Brasserie Pejjerhaof (ook wel de fanfarezaal in Pey) een mooie concertavond beleefd met de twee Cecilia’s uit Echt, respectievelijk Grevenbicht. Twee orkesten die, zoals dirigent Jos Simons het treffend verwoordde, in zeer verschillende fasen zitten. Echt, volgende week deelnemer aan de concertwedstrijden van de LBM en dus afrondend en Beeg, net gestart met de voorbereiding voor de deelname aan het Wereld Muziek Concours.
Echt opende met O Vithino, de voor ons bekende Portugese pasodoble (Francisco Marques Neto). Daarna volgde Der Brand von Bern (Mario Bürki) en Eszenas de los Aztecas (James Barnes). Afgesloten werd met een andere bekende pasodoble La Primitiva van de helaas onlangs overleden provinciegenoot Jef Penders.
Op ons programma stond na de opening met recent geschreven pasodoble Feria de Julio, de eerste uitvoering van Unknown Journey (verplicht werk WMC van Philip Sparke) Daarna volgden Themes from Green Bushes (Grainger) en de ‘lichtere’ Caravan, South Rampart Street Parade en de Sovjet March uit het computerspel Red Alert.
We wensen Jos en Echt natuurlijk volgende week veel succes op het BC in Roermond.