Actueel

Gisteren 17 september ontvingen we het bericht dat onze mede-muzikant Jan Lebens is overleden. Jan was ongeneeslijk ziek en het was bekend dat de dagen geteld waren, maar toch kwam het nieuws hard binnen.

Jan begon op iets minder jonge leeftijd op trompet en kwam 29 jaar geleden bij St. Cecilia.  Zoon Lars volgde hem een jaar later op dwarsfluit. Jan kreeg les van Michel Hendriks en kwam ook in de Watermolenstraat vaker over de vloer voor ondersteuning van Hermie Smeets.

Jan bespeelde de trompet niet alleen bij St. Cecilia, maar ook trompet en flügelhorn bij Marlenticka, een kapel met een voorliefde voor Tsjechische blaasmuziek, in Reijmerstok.

Jan ging voor de gezelligheid, de 3e helft van de repetitie en menig muzikant werd verrast door grapjes of misschien wel streken. Vooral zijn ‘pauzeclub (lees de derde klarinetgroep)’ had daar mee te maken…  In 2015 mocht hij het zilveren bondsinsigne ontvangen voor 25 jaar lidmaatschap.

Ook na de verhuizing naar Stevensweert bleef hij in zijn groep(en) actief. Met de motor naar Beeg en weer terug, tot de gezondheidstoestand dit uiteindelijk belette.

Wij zullen de herinneringen koesteren en wensen Mariet en de hele familie veel sterkte met dit verlies.

Het orkest zal repeteren te Helmond vanwege het project Armed Man, maar een delegatie van de vereniging zal aanwezig zijn op de crematieplechtigheid die zaterdag om 11.00 uur wordt gehouden in De Grote Hegge te Thorn, adres Waterstraat 9 6017 AJ.