Actueel

Met grote verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van ons bestuurslid van verdiensten Pierre Lumens.

Pierre had zijn muzikale basis – de kleine trom – in Buchten bij de schutterij en de fanfare. Na zijn militaire dienst in Nieuw Guinea ontmoette hij zijn latere eega Fien en kwam in Beeg terecht. Begin zeventiger jaren trad hij toe tot St. Cecilia.

Pierre was actief bij het slagwerk bij het harmonieorkest en was sinds 1975 tevens slagwerker bij de kapel de Dreesjbub’n. Ook speelde hij diverse jaren de kleine trom op straat. Daarnaast was hij vele jaren bestuurslid bij onze vereniging, vooral belast met de coördinatie van de technische commissie. Bij zijn afscheid als bestuurslid van St. Cecilia werd hij benoemd tot bestuurslid van verdiensten en daarna maakte hij diverse jaren deel uit van het erebestuur.

Creatief als hij was, fungeerde hij als huiscalligraaf van Cecilia en menig oorkonde werd met grote precisie vervaardigd. Zijn format wordt tegenwoordig nog gebruikt.

Begin jaren negentig was Pierre ook namens St. Cecilia vele uren – samen met Sjeng van den Bergh – werkzaam bij de grote verbouwing van Oos Hoes. Pierre was er voor de verenigingen, zoals De Zawpense, EJC Grevenbicht, Biljartvereniging Levensvreugd, Oranjecomité, Oos Hoes. Voor zijn vele verdiensten werd hij dan ook in 1994 beloond met een Koninklijke Onderscheiding.

Ondanks het verslechteren van zijn gezondheid bleef hij de harmonie van nabij volgen. Hij zou volgend jaar zijn diamanten jubileum vieren (60 jaar).

Wij wensen Fien, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen heel veel sterkte.