Het Concertgebouw: Planet Earth

 

Op dinsdag 16 januari 2024 speelt ons harmonieorkest in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam! 

Het Concertgebouw behoort tot de top drie concertzalen van de wereld door zijn unieke akoestiek. De concertzaal is daarnaast wereldberoemd door de vele legendarische concerten, o.a. van muzikale grootheden als Gustav Mahler, Richard Strauss, Bernard Haitink, Yehudi Menuhin, Jessye Norman, Vladimir Horowitz, Cecilia Bartoli, Leonard Bernstein, Louis Armstrong en Sting. Het Concertgebouworkest wordt daarnaast gezien als één van de beste orkesten ooit.

Voor muzikanten is Het Concertgebouw dan ook heilige grond, en voor velen is het een droom om ooit in de Grote Zaal op het podium te staan.

Het feit dat we in Het Concertgebouw gaan spelen is dus ontzettend bijzonder en een prachtig vervolg op onze overwinning op het Wereld Muziek Concours in 2022.

Volg ons op Facebook of Instagram om niks te missen van onze voorbereidingen voor Het Concertgebouw, via de hashtag: #ceciliablauwinhetconcertgebouw. 

 

Planet Earth: Symfonische Blaasmuziek van Wereldformaat

“Dit concert, uitgevoerd door een symfonisch blaasorkest van wereldformaat, brengt een lofzang aan de indrukwekkende schoonheid van de aarde.”

Met sopraan Channa Malkin, klarinetsolisten Arno Piters en Koen Cuijpers, en vocaal ensemble F:e-m@il

Muzikaal programma

  • “Mother Earth” uit Symphony no. 3: Planet Earth – Johan de Meij
  • Aria’s uit Il barbiere di Siviglia, Roméo et Juliette en Die Fledermaus – Gioachino Rossini, Charles-François Gounod, Johan Strauss. Soliste: Channa Malkin (sopraan)
  • Konzertstück No. 2, Op. 114 – Felix Mendelssohn. Solisten: Arno Piters, Koen Cuijpers (klarinet)
  • The Frozen Cathedral – John Mackey
  • Hymn to the Sun, with the Beat of the Mother Earth – Satoshi Yagisawa
  • Al Piemonte – Carlo Alberto Pizzini

Symphony No. 3: Planet Earth 

Met het derde deel van Planet Earth van de beroemde Nederlandse componist Johan de Meij betoont dit concert de magistrale orkestklank en subtiele virtuositeit van de 90 musici van Harmonieorkest St. Cecilia uit het Limburgse Grevenbicht. 

Onder leiding van Jos Simons behaalde het orkest in 2022 de wereldtitel op het Wereld Muziek Concours. Naast Planet Earth speelt het orkest symfonische transcripties van o.a. Rossini en origineel repertoire voor symfonisch blaasorkest van o.a. Mackey en Yagisawa. Ervaar een magisch programma vol schitterende melodieën, heftige intermezzi en een grootse finale waarin alle registers worden opengetrokken.

Solisten Channa Malkin, Arno Piters en Koen Cuijpers

Het programma wordt aangevuld met vocaal ensemble F:e-m@il o.l.v. Nadia Loenders, én toonaangevende solisten: Channa Malkin, één van de bekendste operazangeressen in Nederland, soleert in aria’s uit o.a. Strauss’ Die Fledermaus en Rossini’s Il barbiere di Siviglia. Topmusicus Arno Piters (klarinettist bij het Concertgebouworkest) speelt samen met klarinetvirtuoos Koen Cuijpers het adembenemende duo concert van Mendelssohn.

Ga met ons mee naar Amsterdam!

Wat is nóg mooier dan in Het Concertgebouw spelen? In Het Concertgebouw spelen met onze supporters in het publiek, zodat we samen deze bijzondere avond beleven!

Onze vereniging heeft de mogelijkheid om een beperkt aantal kaarten zélf te verkopen via onze webshop, tegen een gereduceerd tarief. Daarbij bieden we ook de mogelijkheid om per bus vanuit Grevenbicht met ons mee te reizen naar Amsterdam. De kaarten zijn beschikbaar voor de hele Cecilia-familie, fans en aanhang. Ga dus snel naar onze webshop!

 

Met dank aan