Planet Earth: Symfonische blaasmuziek van wereldformaat

Bedankt dat je er was!

Het "Planet Earth" concert in Het Concertgebouw zit erop. Langs deze weg willen we je van harte bedanken voor je komst!

Op deze webpagina kun je het programmaboekje en allerlei andere leuke informatie terugvinden. Je kunt ook eens een kijkje nemen op ons YouTube-kanaal. Daar vind je naast de opnames van "Planet Earth" bijvoorbeeld ook de opnames van ons winnende optreden tijdens het Wereld Muziek Concours.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en (nieuwe) concerten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan zo’n 2 tot 4 keer per jaar onze digitale update met achtergrondinformatie, concerttips, video's, foto's, exclusieve kijkjes achter de schermen en algemeen nieuws. Daarnaast sturen we een beperkt aantal keren per jaar een uitnodiging voor ons volgende concert.

Doneer en word supporter
Harmonie St. Cecilia heeft jouw hulp nodig om op hoog niveau te kunnen blijven musiceren. Word supporter en draag o.a. bij aan onze muzikale activiteiten binnen de lokale gemeenschap, educatieve projecten voor de jeugd, talentontwikkeling, het behoud van Nederlands erfgoed en muziekprojecten met nationale en internationale allure. Meer informatie vind je hier.

Stichting Right to Play
Alle baten van het concert gaan naar Stichting Right to Play. Wil je zelf nog een donatie geven aan Right to Play? Dat kan via deze pagina.

Vragen of feedback
Hebben jullie naar aanleiding van het concert vragen of feedback voor ons? We horen het graag!

Op dinsdag 16 januari speelde ons harmonieorkest een bijzonder nieuwjaarsconcert in de Grote Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam: een onvergetelijke ervaring! Langs deze weg bedanken we graag iedereen die – op welke manier dan ook – heeft bijgedragen aan dit concert: muzikanten, muzikale leiding, partners en sponsoren, vrijwilligers en zeker ook het publiek!

Onderstaand vind je nogmaals alle informatie over het concert. Veel leesplezier!

Het Concertgebouw

Het Concertgebouw behoort tot de top drie concertzalen van de wereld door zijn unieke akoestiek. De concertzaal is daarnaast wereldberoemd door de vele legendarische concerten, o.a. van muzikale grootheden als Gustav Mahler, Richard Strauss, Bernard Haitink, Yehudi Menuhin, Jessye Norman, Vladimir Horowitz, Cecilia Bartoli, Leonard Bernstein, Louis Armstrong en Sting. Het Concertgebouworkest wordt daarnaast gezien als één van de beste orkesten ooit.

Voor muzikanten is Het Concertgebouw dan ook heilige grond, en voor velen is het een droom om ooit in de Grote Zaal op het podium te staan.
Het feit dat we in Het Concertgebouw mochten spelen is dus ontzettend bijzonder en een prachtig vervolg op onze overwinning op het Wereld Muziek Concours in 2022.

Planet Earth

Het concert met de titel “Planet Earth” bracht een lofzang aan de indrukwekkende schoonheid van de aarde. Het muzikale programma werd opgebouwd rondom het derde deel van de symfonie Planet Earth van de Nederlandse componist Johan de Meij: “Mother Earth”.

De Meij, ook wel de “Beethoven van de blaasmuziek” genoemd, integreerde in zijn derde symfonie schitterende melodieën, heftige intermezzi en een grootse finale waarin alle registers worden opgetrokken. De première kreeg in 2006 lovende kritieken. De Meij woont al jaren niet meer in Nederland, maar voor de uitvoering van “Mother Earth” in Het Concertgebouw reisde hij graag naar Amsterdam!

Het programma werd aangevuld met o.a. “The Frozen Cathedral” van de Amerikaanse componist John Mackey (een ode aan de ongerepte wildernis van Alaska) en “Hymn to the Sun” van de Japanner Satoshi Yagisawa. Groot vocaal ensemble F:e-m@il nam onder leiding van Nadia Loenders de koorpartijen voor haar rekening.

Solisten Channa Malkin, Arno Piters en Koen Cuijpers

Channa Malkin, één van de bekendste operazangeressen in Nederland, soleerde bovendien in aria’s uit o.a. Strauss’ Die Fledermaus en Rossini’s Il Barbiere di Siviglia. Topmusicus Arno Piters (klarinettist bij het Concertgebouworkest) speelde samen met klarinetvirtuoos en concertmeester Koen Cuijpers het adembenemende duo concert van Mendelssohn.

Een imposant podium voor de volgende generatie

Het komt niet vaak voor dat een amateurorkest de mogelijkheid krijgt om plaats te nemen op het imposante podium in hartje Amsterdam.
Amateurorkesten vormen echter de basis voor de ontwikkeling van nieuw, jong talent. Talent dat bij de lokale muziekverenigingen haar eerste stappen zet, doorstroomt naar een hogere muzikale opleiding, en uiteindelijk plaatsneemt in de grote professionele orkesten. Denk aan Het Concertgebouworkest. Muziek bevordert ook spelenderwijs de cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen: het creëert ruimte voor kinderen en jongeren om zichzelf te uiten.

Mooi, toch? Dat vinden wij ook! Het orkest doneerde daarom alle baten van het concert aan stichting Right to Play. Via de muzikale programma’s van Right to Play leren kinderen hoe ze changemakers kunnen zijn in hun gemeenschap, o.a. op het gebied van armoede, gezondheid, duurzaamheid en het behoud van onze mooie planeet.

    Gespot in De Limburger