Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 KamerMuziek Ensemble CÚcile
Onze vereniging beschikt over een Kamermuziek Ensemble dat gedoopt is met de naam "CÚcile". KME CÚcile wil de kamermuziek promoten en kent daartoe een variabele bezetting. Eind 1994 gaf een klarinetkwintet een succesvol eerste optreden tijdens de vergadering van de Limburgse Bond van Muziek te Sittard. Hierna volgden optredens met dezelfde bezetting te Wychen, Grevenbicht en Kerkdriel samen met het Maasland Kozakkenkoor.
In een "mini-harmonieorkest"-bezetting zijn reeds enkele huwelijksmissen opgeluisterd. Eind 1996 en 1997 werd samen met het Ensemble Musikanti Kolpino uit St. Petersburg een grandioos concert verzorgd. Een speciaal project van KME CÚcile in 2000 was de uitvoering van het muzikale sprookje "Peter en de Wolf" van Serge Prokofieff.

Foto: Wim Bogie


Het repertoire van KME CÚcile is veelomvattend. KME CÚcile speelt van klassiek (werken van Tchaikovsky, Vivaldi, Mozart) tot jazz (voornamelijk Gershwin), afhankelijk van de gewenste bezetting en staat onder leiding van Jo Savelkoul.KME CÚcile tijdens de opening van de ABP-tentoonstelling op 26 maart 2006.


Op 27 januari 2006 verzorgde het Kamer Muziek Ensemble "CÚcile" een uitvoering op basisschool 'Pastoor Franck' te Grevenbicht.
Voor de groepen 7 en 8 van de basisschool werd het muzikale sprookje "Peter en de Wolf" van Prokofjiev gespeeld.
De groepen hadden in de week voorafgaand aan het concert in de lessen hier aandacht aan besteed middels een door de harmonie aangeboden lespakket.

In "Peter en de Wolf" werd het spannende verhaal verteld over Peter, die een avontuur meemaakt met verschillende dieren. Het verhaal werd verteld door Petra Bongers en de dieren uit het verhaal werden gespeeld door de instrumenten uit het ensemble.
De leerlingen reageerden erg enthousiast op de uitvoering en leefden zich erg goed in in het verhaal.
De geslaagde uitvoering werd afgesloten met een dankwoord van de directeur
Wil Deuss. Hij nodigde KME 'CÚcile' uit om vaker een uitvoering te komen geven in het kader van de culturele vorming van de leerlingen. 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME CÚcile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275