Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Cecilia's Muziekpodium
[RJ] - 19-5-2014 14:55:05


De jeugd liet weer opnieuw van zich horen, ondanks dat de aandacht van velen op zondag 18 mei was gericht, voor de Voorjaarsmarkt. Toch waren ze weer present in Oos Hoes om de vereniging te promoten en samen gezellig muziek te maken.
Zaterdag 17 mei vond namelijk weer een editie van Cecilia’s Muziekpodium plaats. Voorzitter John Maassen mocht omstreeks 16.00 uur een aardige groep belangstellenden welkom heten. Het JEC opende de middag en vervolgens speelde Myrthe van Es op de blokfluit enkele liedjes.
De Speelgroep onder leiding van Ellen Janssen en het JEC onder leiding van Hermie Smeets lieten vervolgens natuurlijk aan alle aanwezigen zien wat onze jonge muzikanten in hun mars hebben. De Speelgroep heeft een projectmatig karakter en heeft een aantal weken gewerkt aan een leuk programma. Dat varieerde van Zuid-Amerikaanse muziek tot bekende muziek uit de Efteling. Het JEC speelde natuurlijk werk dat ook in Heel werd uitgevoerd, maar had ook een prima muziekstuk om alle instrumenten te laten zien en horen.
Daarnaast werden de jonge bezoekers in de gelegenheid gesteld zelf muziek te maken, immers op een stoel zitten kan iedereen. Wil Lemmens praatte alles aan elkaar en gaf hier en daar toelichting omtrent de opleiding en de instrumenten. Na een uurtje kwam helaas weer een einde aan een leuk muziekpodium, dat voor sommigen nog wel wat langer had mogen duren.


'Gouden' Voorjaarsmarkt
[RJ] - 19-5-2014 12:31:31


Een geweldige zilveren zonnige Voorjaarsmarkt is weer achter de rug. De organisatie was weer vlekkeloos, de vele gewerkte uren hebben weer een prachtig evenement opgeleverd. Het weer was natuurlijk prachtig, de standhouders waren weer tevreden, de vele bezoekers kwamen niets te kort met ongeveer 200 stands en grondplaatsen. Bovendien was er aangename live muziek van ons bekroonde Jeugdensemble, DJ Ludo en de demonstraties van St. Salvius Limbricht en van Flash Dance uit Obbicht. Ook het hapje en het drankje was goed geregeld. Eigenlijk was het een gouden Voorjaarsmarkt! St. Cecilia dankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt: alle standhouders, de buurtbewoners, de gemeente, de sponsoren zoals Hansen Dranken, Personal Touch Travel Virginie Lenoir en Promotion Design, de medewerkers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd. Het was fantastisch.


Zilveren Voorjaarsmarkt, nog 3 nachtjes slapen
[RJ] - 15-5-2014 8:26:36


Zondag 18 mei a.s zal de 25e editie van onze megavoorjaarsmarkt worden gehouden in de Dr. Duijsenslaan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen de hopelijk vele bezoekers een zeer gevarieerd aanbod in de ongeveer 200 standplaatsen bekijken en hun slag slaan. De aangeboden artikelen van de diverse stands variëren van kleding, lederwaren, keramiek, hobbyartikelen, gereedschappen tot wenskaarten, boeken, CD’s, parfums, bloemen, planten, curiosa. Standwerkers, gezellige buffettent met terras, live-muziek (DJ Ludo en ons eigen Jeugdorkest) dansdemo’s van Flash Dance Obbicht en scoutingdemonstraties door St. Salvius Limbricht. Natuurlijk ontbreken ook de diverse eetkramen niet. De markt is in deze 25 jaar uitgegroeid tot een mega-evenement en een van de grootste markten in de omgeving. Bovendien, en dat kan niet genoeg benadrukt worden, zijn de opbrengsten van eminent belang voor onze verenigingskas.


JEC scoort Zeer Goed te Heel
[RJ] - 11-5-2014 19:29:32


Ons Jeugd Ensemble Cecilia onder leiding van Hermie Smeets scoorde het predikaat Zeer Goed op het Euro Festival te Heel. Een delegatie van de dames en heren muzikanten bezocht van te voren eerst Adams Music Centre te Ittervoort en liet zich van alles vertellen over het maken en repareren van instrumenten. Een bezoek dat zeker nog even in het geheugen zal blijven.
Vervolgens ging het geheel naar Heel, naar Don Bosco. Na het inspelen werd een puik concert verzorgd, waarin men liet horen hoe muziek gemaakt moet worden. Mooi van klank en goed verzorgd, bovendien enthousiast uitgevoerd. Ook de zangpartij in Rolling in the Deep mocht er zijn. Jodi Omloo zong de zaal plat. Een en ander leidde tot een groot applaus en zo bleek bij de uitslagen respect van de jury. Het predikaat zeer goed viel de Cecilianen ten deel en dat was in ieder geval het hoogste predikaat van het ochtend- en middagprogramma op deze zondag. Inmiddels is duidelijk dat dit in het avondprogramma nog 1 keer is toegekend (In totaal 5 keer op 23 orkesten) Na kort feestgedruis in Heel werd in Oos Hoes nog met een hapje en een drankje een uitermate mooie dag afgesloten. Proficiat aan Herman.... eh Hermie en zijn muzikanten!


JEC naar Euro Festival te Heel
[RJ] - 4-5-2014 20:34:49


Het JEC, het Jeugd Ensemble Cecilia, neemt op zondag 11 mei deel aan de 17e editie van het Euro Festival te Heel. Vanaf 15.25 uur zal het podium vrij zijn voor de dertig muzikanten uit de Ceciliajeugd. Vooraf zullen ze overigens nog een bezoekje brengen aan de muziekcentrale Adams te Ittervoort. Dat belooft ook interessant te zijn.
Tijdens dit Festival in het Cultureel Centrum Don Bosco worden zo’n 25 (inter)nationale jeugdorkesten op hun eigen niveau beoordeeld door een vakkundige jury. Er is evenwel geen sprake van de bekende concoursdruk, maar de beoordelingen bestaan uit opbouwende woorden, waar orkesten verder mee kunnen.
De altijd actieve dames en heren muzikanten hebben de afgelopen periode een leuk programma voorbereid en zullen onder leiding van Hermie Smeets uiteraard hun beste beentje voor zetten en een mooie, muzikale uitvoering gaan verzorgen.
Het programma duurt ongeveer een half uurtje en bestaat uit een leuk inspeelwerkje
originele harmoniemuziek en popmuziek met zang van Jodi Omloo.
- Inspeelwerk: Fox of the North
- Keuzewerk 1: Colorado (Jean-Pierre Haeck)
- Keuzewerk 2: Rolling in the deep (Adele)
Voor het thuisfront zal dit vertolkt worden tijdens de generale repetitie en wel op vrijdag 9 mei a.s. vanaf 19.30 uur in Oos Hoes te Grevenbicht. Iedereen is van harte welkom.


Cecilia’s Muziekpodium 17 mei
[RJ] - 4-5-2014 20:29:13


Op zaterdag 17 mei a.s. wordt opnieuw Cecilia’s Muziekpodium georganiseerd in Oos Hoes te Grevenbicht. Na de vorige leuke en interessante bijeenkomsten, is ook dit jaar iedereen weer welkom om te kijken, luisteren naar of mee te doen met de jonge muzikanten die samen de Speelgroep vormen. Deze Speelgroep is een project van een aantal weken en wordt dit jaar geleid door Ellen Janssen en Reineke Vogten en zij zetten natuurlijk hun beste beentje voor.
Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s kunnen zien en horen wat de jongste muzikanten muzikaal in hun mars hebben, en ook vriendjes en vriendinnetjes kunnen komen. Het is niet alleen zitten en luisteren, want iedereen mag meedoen op verschillende instrumenten. Wil Lemmens zal alles aan elkaar praten en het programma duurt een uurtje. Iedereen is van harte welkom, we beginnen om 16.00 uur.
Voor wie verhinderd is, bestaat de mogelijkheid op vrijdagavond tussen 18.30 uur en 19.45 uur de repetitie van het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) te zien, eveneens in Oos Hoes. Het JEC zal bovendien de volgende dag nog optreden op de Voorjaarsmarkt in de Dr. Duijsenslaan.


Koninklijke Onderscheiding voor Ger Theelen en Jan Brouwers
[RJ] - 25-4-2014 15:56:34


Ger Theelen, oud-voorzitter van onze Harmonie heeft van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een Koninklijke Onderscheiding toegekend gekregen. Tijdens een plechtigheid hedenochtend in de Schouwburg te Sittard, kreeg Ger in bijzijn van echtgenote Gertie de versierselen opgespeld. De kinderen Michaël en Tanja (muzikant resp. oud-muzikant) waren in de zaal aanwezig en een verenigingsdeputatie gaf eveneens acte de presence. Vanwege zijn vele maatschappelijke verdiensten voor de muziek, de kerk en de politiek heeft het Z.M. behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Niet alleen binnen onze vereniging St. Cecilia heeft Ger zijn sporen verdiend als bestuurslid, tweede secretaris, voorzitter, voorzitter van het ere-bestuur en momenteel gedeeld voorzitter van de supporters en commissielid, maar ook als pleitbezorger voor Hafa-Born en als voorzitter van de muziekfederatie De Maasgouw. Bovendien is hij als Kerkmeester actief en ondersteunt hij nog steeds de lokale en regionale politiek via het CDA en de Dorpsraad. Ook bij de verbouwing van Oos Hoes heeft Ger zijn rol gespeeld en naast zijn jarenlange functioneren in managementfuncties was hij ook lid van het hoofdbestuur van de CNV/CFO-vakbond. Reden voor feest in de Oude Kerkstraat.
En voor Grevenbicht was nog een tweede verrassing in petto, want oud-muzikant en buitengewoon lid van St. Cecilia Jan Brouwers kreeg eveneens een Koninklijke Onderscheiding bij gelegenheid van de Eerste Koningsdag, m.n. voor zijn verdiensten voor de kerk en het processiecomité, de tennisvereniging, de brandweer en de jeu-de-boulevereniging. Jan speelde in de jaren vijftig klaroen bij onze drumband en was ook actief in de financiële commissie. Ook Jan werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Echtgenote José, Saskia en Victor met onze trompettiste Guusje en oud-klarinettiste Sandy waren bij de uitreiking aanwezig. Ook in de Beneluxlaan is het dus feest vandaag.
Van harte proficiat met deze onderscheidingen.


Uitslagen Huub Urlings solistentoernooi Buchten
[RJ] - 17-4-2014 23:45:26


Diverse muzikanten namen afgelopen zondag 13 april deel aan het Huub Urlings solistentoernooi te Buchten. Opnieuw werden mooie uitslagen behaald, met gemiddelden een 8.1 of hoger. Twee jongeren keerden huiswaarts met een mooie trofee, namelijk Vera Pernot voor haar 1e plaats in de jeugddivisie en broer Sjoerd Pernot voor zijn 2e plaats in de hoogste klasse, de 1e divisie. Allen van harte gefeliciteerd met deze prachtige resultaten.

jeugddiv: Vera Pernot klarinet 88 pt (beker 1e plaats)
5e div: Ellen Schmeitz altsax 81 pt
Annet Schmeitz klarinet 84 pt
3e div: Alita Heijen dwarsfluit 82 pt
Merel van Daal klarinet 84 pt
Menno Pernot trombone 85 pt
1e div: Sjoerd Pernot euphonium 89 pt (beker 2e plaats)


Mooie punten op Elsene te Nieuwstadt
[RJ] - 7-4-2014 20:07:07


Drie van onze solisten - inclusief nieuwbakken jubilaris Sjoerd - togen gisteren (zondag) naar het Elsene Toernooi te Nieuwstadt. Ze behaalden daar weer fraaie resultaten:
3e divisie: Alita Heijen, dwarsfluit, 79 pt
Menno Pernot, trombone, 84 pt
1e divisie: Sjoerd Pernot, euphonium, 87 pt
Dank voor jullie inzet en proficiat met de mooie punten.


Jaarvergadering 6 april 2014
[RJ] - 6-4-2014 15:43:49


Zondag 6 april vond de 114e jaarvergadering van Harmonie St. Cecilia plaats in Oos Hoes. Een korte terugblik op het fantastische jaar 2013 met geweldige muziek, mooie resultaten met diverse kampioenschappen en veel feestjes werd gevolgd door de gebruikelijke administratieve en financiële stukken. Ofschoon alle zeilen moeten worden bijgezet, mag 2013 ook financieel gezien als geslaagd worden beschouwd. Verder was aandacht voor de begroting, het drukke jaarprogramma 2014 en de herverkiezing van Hugo Lumens (vice-voorzitter) en Raymond Jennen (secretaris). Marjolein Smit werd benoemd tot nieuw bestuurslid.
Voorzitter John Maassen en Beschermvrouw Ria Pernot (die een ruiker ontving voor haar eerste lustrum als beschermvrouw) reikten vervolgens de versierselen, oorkondes en de bloemen uit aan de jubilarissen. En passant werd uiteraard van iedere jubilaris (een deel van) de doopceel gelicht.
Voor 10 jaar: Jodi Omloo, Sjoerd Pernot, Inge Janssen (allen bronzen insigne van de VNM) en Gertie Habets (vermiljoenen insigne van de LBT). Voor 25 jaar: Rob Hermans en Jos Jacobs (beiden zilveren insigne van de VNM) en last but not least Leon Moonen. Hij mocht het gouden insigne met 2 zirconia’s ontvangen voor 60 jaar. De grote verrassing was dat hij bovendien door de vergadering werd benoemd tot Lid van Verdiensten. Deze verrassing was mogelijk nog groter voor Lambert Evers die eveneens tot Lid van Verdiensten werd benoemd. Beiden ontvingen een prachtige oorkonde met de zilveren legpenning van St. Cecilia en vele felicitaties van familieleden en de aanwezige Cecilianen. De voorzitter kon rond 12.40 uur tevreden de vergadering sluiten in de wetenschap dat we in Harmonie zijn verbonden.


Rabo Clubkascampagne 9 t/m 22 april a.s.
[RJ] - 19-3-2014 11:13:18


Ook dit jaar vindt de Clubkascampagne plaats. Alle leden van de Rabobank Westelijke Mijnstreek kunnen dan weer vijf stemmen uitbrengen en iedere stem is een geldbedrag waard. Het is uitermate belangrijk dat zoveel mogelijk stemmen bij onze Harmonie terecht komen. Net als voorgaande jaren kunnen we een mooi bedrag goed gebruiken, zeker met het oog op de toename van kosten van de opleiding van onze leerlingen a.g.v. gemeentelijk beleid.
Via de website www.spekjouwclub.nl kunnen de leden tijdens de stemperiode hun stem(men) uitbrengen. Heeft u vragen of mogelijk problemen met stemmen, of geen pc om te stemmen, vraag dan even hulp. Deel dit bericht en stel ook anderen in staat ons te steunen, bijvoorbeeld gezins- of familieleden, vrienden. Alvast weer veel dank voor de financiële steun.
De stemperiode duurt twee weken. In 2014 loopt de stemperiode van 9 tot en met 22 april.


Resultaten Solistentoernooi Ohé en Laak
[RJ] - 17-3-2014 14:49:04


Afgelopen zondag 16 maart, namen diverse Cecilianen deel aan het Chris Goossens Solisten concours Ohé en Laak 2014. Mooie uitvoeringen werden beloond met fraaie punten. Daar kunnen ze allemaal trots op zijn, en wij ook natuurlijk. De eerste bekers kunnen alweer in de prijzenkast worden gezet. Proficiat allemaal!
Jeugdafd: Vera Pernot, klarinet 87,5 pt en beker 3e plaats
5e afd: Ellen Schmeitz, altsax 84 pt
Milou Lemmens, altsax 84,5 pt
Joep Leenders, altsax 84 pt
Annet Schmeitz, klarinet 86,5 en beker 1e plaats
3e afd: Menno Pernot, trombone 88 pt
1e afd: Sjoerd Pernot, euphonium 89,5 ptMooie uitslagen Artamuseconcours 2014
[RJ] - 9-2-2014 13:02:43


Tijdens het eerste solistenconcours van dit jaar, het Artamuse-concours, hebben onze jonge leerlingen aan deze opleiding zich alweer van hun beste kant laten zien. We feliciteren ze allen met de prachtige resultaten, met een speciale vermelding voor Sjoerd Pernot, die via een prachtige eerste prijs met lof de 1e afdeling won. De uitslagen waren als volgt:

kopersectie
starters : Sven van Nieuwenhoven, trombone 81 pt
Bart Hermans, trombone 83 pt
4e afd: Teun Lumens, trombone 77 pt
3e afd: Anouk Vrencken, trompet 83 pt
Menno Pernot, trombone 84 pt
1e afd: Sjoerd Pernot, euphonium 90 pt
met lof en winnaar 1e divisie koper

houtsectie
4e afd: Sophie Mangham, altsaxofoon 78 pt
3e afd: Alita Heijen, dwarsfluit 83 pt
1e afd: Janneke Lassche, altsaxofoon 87 pt

Hierbij moet worden aangetekend dat onze klarinetleerlingen hun opleiding niet bij Artamuse volgen. Zij konden dus niet meedoen aan dit concours, maar zij zullen zich uiteraard op de LBM-solistenconcoursen binnenkort laten zien en horen.


Felicitaties aan de Hoogwaardigheidsbekleders Beegse Vasteloavend
[RJ] - 13-1-2014 10:25:37


Naast onze eigen Iëre-Zawpens feliciteren we natuurlijk ook het Prinsenpaar van de Zawpense Prins Chris met zijn Prinses Sabrina, het Seniorenprinsenpaar Peter en Marlies en de aanvoerders van de jeugdvasteloavend Jeugdprins Harm en Jeugdprinses Stacey. Wij wensen jullie een prachtig seizoen.


Hermie Smeets Ière-Zawpens 2014
[RJ] - 12-1-2014 11:39:48


Hermie Smeets is gisteravond uitgeroepen tot Ière-Zawpens 2014. In een vol Oos Hoes werden traditioneel op de tweede zaterdag van januari de Hoogheden bekend gemaakt en het Leedjesconcours gehouden. De jubilerende Roepoepers (3x11) deden uiteraard ook hun duit in het zakje, waarna Vorst Frank Hermans de Ière-Zawpens 2014 bekend maakte. Deze stond toen nog met zijn trompet op het podium en was toch wel enigszins verbouwereerd. Volgens ons is de benoeming volledig terecht voor de muzikant en zanger bij onze harmonie, de Big Band Beeg, de Roepoepers, het gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, het koor Ons Genoegen, maar ook bij allerlei orkesten, gelegenheidsbands en –combo’s, al dan niet gerelateerd aan de Vasteloavend. Wellicht onnodig te vermelden maar bij St. Cecilia is hij niet alleen de 1e trompettist, maar dirigeert hij al bijna 20 jaar het JEC, verzorgt al jaren het muziekarchief van onze vereniging in de meest brede zin van het woord en maakt hij deel uit van WOMZ. Een terechte bekroning dus! Proficiat! Over de hoogheden later meer....

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275