Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Wedstrijdschema's WMC; 23 juli 19.00 uur
[RJ] - 22-12-2016 18:32:24


Het WMC Kerkrade heeft de indelingen bekend gemaakt. Wij spelen op zondag 23 juli om 19.00 uur in de eerste divisie (eerste orkest na de pauze) Voor de pauze zijn in onze divisie twee Duitse orkesten: het Freiburger Blasorchester uit Freiburg im Breisgau - DE en de Bläserphilharmonie Aachen Aachen - DE.
Kijk voor alle details op http://wmc.nl/nl/evenementen-wmc/concertwedstrijden/wedstrijdschemas


Een blik op het einde van 2016 en het begin van 2017
[RJ] - 11-12-2016 19:52:31


De laatste weken van het jaar zijn aangebroken en komende zondag zullen we spelen in de Catharinakerk b.g.v. het Kerstconcert. Samen met de koren zullen twee ‘evergreens’ worden uitgevoerd en op de lessenaar liggen verder nog vier werken van verschillende genres: een potpourri van klassieke Duitse kerstliederen – een wereldberoemd populair Mexicaans lied – een Russische klassieke compositie in een jazz-jasje en een heuse Amerikaanse kerstklassieker. Aansluitend zijn we natuurlijk allemaal aanwezig op de Kerst-in van de Vrienden van Cecilia. Het JEC zal daar optreden en enig solistisch geweld is ook aangekondigd.
Op 30 december zal het JAC weer gaan schaatsen in Maaseik en aan de andere kant van de jaarwisseling doemt het traditionele Nieuwjaarsconcert weer op. Het slagwerkensemble zal het concert om 14.30 uur openen en wel onder leiding van instructeur Jelle Overheul. Op het programma staat een mooie mix van werken, van een heuse ‘Kirmes in het Törp’ tot muziek van de popgroep UB40. Het is het eerste concert van de jubilerende drumband (65 jaar in 2017) onder leiding van Jelle en uiteraard zijn de verwachtingen hoog gespannen.
Na een korte pauze en changement zal het orkest haar plaats op het podium innemen en onder leiding van dirigent Jos Simons een programma verzorgen dat bestaat uit enkele concertwerken en vooral populaire muziek (jazz en pop). Aangezien het orkest in het weekend van 22 en 23 juli 2017 zal deelnemen aan het Wereld Muziek Concours zal in het programma ook hier ruimte voor zijn.
Voor zondag 8 januari hebben we een gast uitgenodigd, die geen onbekende voor St. Cecilia is, namelijk Linda Koolen. Linda, dochter van Sjeng Koolen en van oorsprong trompettiste, speelde al wat langer geleden contrabas bij ons orkest en zong al enkele keren bij onze concerten onder leiding van Thijs Tonnaer. Naast haar gezin en een eigen zaak (Impuls Lingerie) in Susteren, volgde zij een Bachelor-opleiding voor Docerend Musicus aan de Schumann Academie te Utrecht, hoofdvak zang pop/jazz. Zanglessen werden gevolgd bij Janny Olieman, Nancy Deusings, Sabine Kühlich en Tanja Raich. Overigens volgt ze nog steeds zanglessen en zangtechnische trainingen. In 2014 slaagde Linda voor het praktijkexamen Zang lichte muziek aan de Schumann Academie te Amsterdam. Linda zingt tegenwoordig een breed repertoire en werkt o.a. samen met harmonieorkesten, sing-a songwriters, jazz– en popbands. We verheugen ons op een nieuwe samenwerking.


Weekend concertwedstrijd WMC bekend
[RJ] - 21-11-2016 21:37:07


Vanmiddag (21 november) ontvingen we het bericht van de organisatie van het Wereld Muziek Concours waarin werd medegedeeld dat we zijn toegelaten tot de wedstrijden van het 18e WMC 2017 en wel tijdens het weekend van 22 en 23 juli 2017! Voor 22 december 2016 zullen we bericht ontvangen over de dag en het tijdstip van onze deelname. Noteer dit in uw agenda.


Orkest op Radio 4
[RJ] - 4-11-2016 17:37:15


Op NTR4 zal a.s. zaterdagmiddag (5 november) rond 18.40 uur aandacht worden besteed aan ons orkest. Tevens wordt dan onze uitvoering van Equus uitgezonden (Bondsconcours 2013, een memorabele plaats in ons collectieve geheugen) Dus: Podium op Zaterdag op NPORadio4.
www.radio4.nl/podium


Mooie concertavond in Pey
[RJ] - 23-10-2016 23:06:36


Vanavond in Brasserie Pejjerhaof (ook wel de fanfarezaal in Pey) een mooie concertavond beleefd met de twee Cecilia's uit Echt, respectievelijk Grevenbicht. Twee orkesten die, zoals dirigent Jos Simons het treffend verwoordde, in zeer verschillende fasen zitten. Echt, volgende week deelnemer aan de concertwedstrijden van de LBM en dus afrondend en Beeg, net gestart met de voorbereiding voor de deelname aan het Wereld Muziek Concours.
Echt opende met O Vithino, de voor ons bekende Portugese pasodoble (Francisco Marques Neto). Daarna volgde Der Brand von Bern (Mario Bürki) en Eszenas de los Aztecas (James Barnes). Afgesloten werd met een andere bekende pasodoble La Primitiva van de helaas onlangs overleden provinciegenoot Jef Penders.
Op ons programma stond na de opening met recent geschreven pasodoble Feria de Julio, de eerste uitvoering van Unknown Journey (verplicht werk WMC van Philip Sparke) Daarna volgden Themes from Green Bushes (Grainger) en de ‘lichtere’ Caravan, South Rampart Street Parade en de Sovjet March uit het computerspel Red Alert.
We wensen Jos en Echt natuurlijk volgende week veel succes op het BC in Roermond.Cecilia-ontmoeting in Echt
[RJ] - 15-10-2016 13:29:03


Het eerstvolgende concert van het harmonieorkest vindt op 23 oktober plaats Zaal Brasserie Pejjerhoaf, Houtstraat 7, 6101 BD Peij-Echt. Twee Cecilia’s zullen elkaar daar ontmoeten en beide orkesten staan onder leiding van Jos Simons.
Vanaf 19.30 uur zal de K.H. St. Cecilia Echt haar concoursprogramma ten gehore brengen en vanaf 20.30 uur is het podium voor ons.

Ons programma:
Red Alert 3 – Sovjet March (James Hannigan)
The Unknown Journey (Philip Sparke)
Caravan (Duke Ellington arr. Naohiro Iwai)
Themes from Green Bushes (Percy Grainger)
Feria de Julio - pasodoble (Fernando Bonete)
South Rampart Street Parade (Ray Bauduc & Bob Haggart arr. Naohiro Iwai)


Koningstitel Hein Pörteners
[RJ] - 25-9-2016 13:05:57


Op het schietterrein ‘Op de Brammert’ van de Eendracht, was het Hein Pörteners die op 11 september met zijn 96e schot de koningsvogel naar beneden liet tuimelen. Hein zal met koningin Gisela tijdens het seizoen 2017 pronken met het koningszilver. De nieuwe koning (al jaren Ceciliaan) wist een dag eerder ook beslag te leggen op het Wisselkruis (net als in 2016) Na 20 rondjes was hij de beste van alle Beegse schutters. Wij feliciteren ook langs deze weg van harte en wensen het koningspaar een geweldig seizoen toe. Uiteraard feliciteren we langs deze weg ook het koningspaar Jurgen en Lilian Lebens van Broederschap het Heilig Kruis en wensen hen ook veel succes en plezier komend jaar.


Riet Lemmens-Pernot overleden
[RJ] - 23-9-2016 15:31:25


Gisteravond ontvingen we het bericht dat Riet Lemmens-Pernot is overleden. Riet stamde uit een echte Cecilia-familie, met vele leden die onze harmonie actief en passief steunden en steunen. Riet zelf trad een aantal jaren geleden toe tot de Club van Honderd en was altijd belangstellend voor het wel en wee van de vereniging en trots op de prestaties van onze geledingen. Als de gezondheid dat toe liet, was zij ook op onze concerten en feesten aanwezig. Wij wensen Jac. en familie veel sterkte en hopen dat Riet rust gevonden heeft. De uitvaartdienst zal plaatsvinden woensdag a.s. om 10.30 uur in de Willibrorduskerk te Obbicht.


To Frijns-Smeets overleden
[RJ] - 14-9-2016 10:29:37


Gisteren ontvingen we het bericht dat ons buitengewoon lid To Frijns-Smeets is overleden.
To, stamde uit een echt Cecilia-gezin, met vader Thei en de broers Hub, Frits en Zef als bestuurslid respectievelijk muzikanten. Ook zoon Thei speelde een hele tijd mee bij St. Cecilia. To was steeds erg geïnteresseerd in het wel een wee van de harmonie en zo lang het fysiek mogelijk was, was zij ook aanwezig bij concerten of feesten. Onze condoleances zijn voor de familie. Dat zij moge rusten in vrede.


Kom naar het World Café en praat mee over de toekomst van St. Cecilia
[RJ] - 10-9-2016 16:13:04


Kom jij ook op 16 september 2016 meedenken over de toekomst van onze mooie vereniging?
Het World Café is een innovatieve en interactieve werkvorm om een levendige dialoog te creëren rondom vragen die er echt toe doen.
Het principe van World Café is niet nieuw. Gesprekken in kleine kring zijn al eeuwenlang de start van opzienbarende veranderingen. Meer en meer gebruikt het bedrijfsleven en de overheid deze vorm, als mensen samen de handen ineen willen slaan. Door te kiezen voor dialoog ontstaat de vaak zo nodige beweging.
Plaats: Oos Hoes
Vanaf: 20.00 uur
Voor: Alle Cecilianen en iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt.


JAC Kamp 2016
[HS] - 7-9-2016 11:02:18


Van 29 t/m 31 augustus heeft de jeugd weer een fantastisch zomerkamp beleefd. Het thema van dit 15e kamp was de MAFFIA. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe kamplocatie: Hoeve ten Bosch in Cottessen. Men waande zich in Toscaanse sferen, met het groene Limburgse heuvelland op de achtergrond… Op de eerste dag hebben de deelnemers een speurtocht gehad en ’s avonds uren over het terrein gerend met spellen als levend stratego en het smokkelspel. Uiteraard werd er ook gerepeteerd…

Na de eerste (voor sommigen erg korte) nacht werd iedereen stipt om 8 uur wakker gemaakt. Of beter gezegd, trilde iedereen vanzelf uit bed… Iedereen moest naar buiten voor de ochtendgymnastiek onder aanvoering van coach Janneke. ’s Middags was het weer tijd voor de inmiddels traditionele zeskamp. Een greep uit de spellen: spaghetti brug bouwen, het uitbeeldspel, inwoners-mastermind, krantenestafette, kwalleballen en verhaal doorvertellen. Er was alleen één klein probleempje bij het verhaal doorvertellen: iedereen moest een mouthguard indoen (een soort tandartsklem waarbij je mond niet dicht kan)… probeer dan maar eens ‘bus’ te zeggen!

Rond half zes arriveerden de eerste bezoekers en werden zij door hun kroost door de accommodatie rondgeleid. Op de barbecue lagen de eerste souvlaki’s al te sissen. Nadat alle deelnemers en bezoekers hun buikje rond hadden gegeten aan de barbecue, was het tijd voor het JEC+ concertje. Dirigent Hermie heeft voor dit kampthema speciaal een stuk ingestudeerd van Nina Rota: het beroemde Love Theme uit de Godfather films. Daarnaast werd ook nog het thema van The Pink Panther en Take on Me van A-Ha gespeeld. Binnen werden vervolgens door de groepjes optredens opgevoerd. De liedjes die werden ingestudeerd moesten van een eigen tekst voorzien worden, waarbij uitsluitend woordjes van Italiaanse gerechten gebruikt mochten worden… De volledig onafhankelijke, onpartijdige en objectieve jury was in handen van Jolanda Heijen, Angelique Heuts en Nancy Schaeken.

’s Morgens was de laatste dag van het kamp alweer aangebroken. Na een ontbijtje met spek en ei kon iedereen zijn spullen weer inpakken en werd alles weer opgeruimd. Om het kamp af te sluiten werd tot slot koers gezet richting zwembad Mosaqua, even verderop in Gulpen.

Het JAC kijkt terug op een zeer geslaagd kamp en wil de deelnemers, de chef-koks Johan & Ellis Renes, Jack Heijligers, John Smeets, dirigent Hermie Smeets en iedereen die hier, op wat voor manier dan ook, aan heeft bijgedragen, van harte bedanken! Tot volgend jaar!

Klik hier voor alle foto's...


Ger Spee overleden
[RJ] - 28-8-2016 19:56:26


Met verslagenheid hebben we vrijdagavond op de repetitie kennis genomen van het feit dat ons buitengewoon lid Ger Spee is overleden. Ger droeg Cecilia altijd een warm hart toe, zat vaak aan entreeposten/bonnenverkoop en was bij de meesten vooral bekend om de jaren dat hij als boekhouder de financiële administratie van onze vereniging ondersteunde. Wij wensen Nel, Ivo, Raymond en familie veel sterkte.


We gaan weer van start.......
[RJ] - 21-8-2016 11:40:10


De verenigingsvakantie loopt langzaam ten einde - het crimineel spannende JAC-kamp is nog van 29 t/m 31 augustus - en de repetities zullen weer worden hervat. Het harmonieorkest start de nieuwe uitdaging weer op vrijdag 26 augustus (a.s. vrijdag dus) het JEC begint het nieuwe seizoen op vrijdag 2 september en de drumband slaat er weer duchtig op los vanaf zaterdag 10 september. We hopen dat iedereen 'de accu weer opgeladen heeft' en dat we weer gezond, gemotiveerd, gezellig aan de slag gaan met het maken van goede en mooie muziek!


Overlijden Lid van Verdiensten Frans Pernot
[RJ] - 10-8-2016 19:40:31


Met verslagenheid hebben we gisteren, 9 augustus, kennis genomen van het overlijden van ons Lid van Verdiensten Frans Pernot.
Frans was ruim vijfenzestig jaar lid van St. Cecilia. Hij speelde in zijn jeugd een aantal jaren cornet en was daarmee was één van de velen van de familie Pernot, die als muzikant het vaandel van St. Cecilia trouw waren. Vervolgens steunde hij de vereniging op een andere manier. Hij was namelijk ruim 40 jaar coördinator en administrateur van de verjaardagsactie van de harmonie (met steun van echtgenote Corry) en droeg daarmee wezenlijk bij aan de verenigingskas. Ook was Frans actief in de financiële commissie (bonnenverkoop, entreepost) bij vele evenementen van de vereniging. Vanwege zijn jarenlange inzet voor de harmonie werd hij in het jubileumjaar 2000 op de feestelijke jaarvergadering benoemd tot Lid van Verdiensten.
Vanwege gezondheidsperikelen moest hij de laatste jaren wat meer afstand tot de harmonie nemen, maar zijn belangstelling bleef onverminderd. We danken Frans voor zijn inzet voor St. Cecilia en wensen dat hij moge rusten in vrede. Wij wensen bovendien de familie veel sterkte.


Frederique Salden
[RJ] - 30-7-2016 11:10:38


Onze felicitaties gaan natuurlijk nog uit naar Roel, Coby en Sjoerd Salden, die op 7 juli een dochtertje/zusje mochten begroeten. Ze luistert naar de naam Frederique (Maria Gerardus) Wij wensen veel geluk en plezier samen en veel ondersteuning van peettante Sonja Hendrix en peetoom Jos Heutmekers.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275