Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Birgit Peeters getrouwd
[RS] - 27-8-2005 19:10:26


Gisteren is in Heemskerk Birgit Peeters getrouwd met Viktor Bos. Birgit verhuisde enkele jaren geleden naar Assendelft om met Viktor te gaan samenwonen, Birgit bleef echter nog zeer Cecilia-minded en speelde ze op het afgelopen Bondsoncours haar partij mee op klarinet.
In strandpaviljoen " Het strandhuis" in Wijk aan Zee vond het feest plaats. Ook namens deze weg willen we Viktor en Birgit veel geluk en liefde voor de toekomst wensen.


Erelid Jeanne Cramers-Roelofs overle
[RJ] - 15-8-2005 21:11:24


Enkele dagen geleden, overleed op 93-jarige leeftijd ons erelid Jeanne Cramers-Roelofs. Maandag 15 augustus werd zij te Grevenbicht begraven. Onze vereniging betuigde haar medeleven en schonk aandacht aan de uitvaart door plaatsing van ons vaandel. Dat zij moge rusten in vrede.


Hennie Slootmakers weer de nummer 1
[RJ] - 23-7-2005 14:47:22


Oud-lid, reeds jaren in Einighausen wonend, Hennie Slootmakers is een fanatiek loper en levert regelmatig uitstekende prestaties op dit gebied.
Onlangs liep hij de Kennedymars te Someren in Brabant. Hennie deed dit alweer voor de vijftiende keer en presteerde het om …… voor de 15e keer als eerste te eindigen.
Hij liep de tachtig kilometer in 9.15 uur. Dat is een gemiddelde van 8,6 per uur, een prima prestatie. Tijdens de tocht die ’s nachts wordt gelopen, werd Hennie begeleid door Jean Schreurs en Pierre Nusser. Of het optreden van Hennie als gelegenheidsvaandeldrager tijdens onze taptoe van invloed is geweest op de prestatie, weten we niet. We nemen uiteraard aan van wel...
Hennie proficiat met de prestatie.Club van Honderd-lid Jo Driessen ove
[RJ] - 21-7-2005 10:22:24


Vorige week overleed Club van Honderd-lid Jo Driessen uit Papenhoven. Jo was sinds enkele jaren sympathisant van onze vereniging, steunde financieel en vertoefde verder op de achtergrond. Maandag 18 juli vond de uitvaartdienst plaats en onze vereniging heeft daar gepaste aandacht aan besteed. Wij wensen de familie veel sterkte en dat Jo moge rusten in vrede.


Bezoek Night of the Proms
[RS] - 1-7-2005 9:51:19


Ook dit jaar zullen we weer een bezoek brengen aan de Night of the Proms in Antwerpen. Dit jaar zullen we gaan op 29 oktober .
Het is momenteel nog onduidelijk welke popartiesten zullen gaan optreden op het podium in het Antwerpse Sportpaleis. Willen jullie meegaan? Neem dan contact op met Ivo of Roel.
De prijzen dit jaar zijn : staanplaats € 33,- , zitplaats € 50,-. Natuurlijk inclusief busreis en een verrassing! Bij het opgeven dient direct betaald te worden.


Prima jubileumfeest St. Cecilia
[HS] - 29-6-2005 23:54:33


Afgelopen weekend stond in het teken van het 105-jarig jubileum van harmonie St. Cecilia. Een bescheiden jubileum, met een bescheiden feest. De bezoekersaantallen geven echter iets anders aan.
Vrijdagavond waren meer dan 500 toeschouwers aanwezig bij het Platzconcert op het Burg. Kotenplein om getuige te zijn van een gevarieerd concert waaraan drumband, harmonieorkest, JEC (Jeugd Ensemble Cecilia), combo, solisten (o.a. Carlo Ploum op accordeon en Ger Hoofwijk en Sanny Stauder zang) deelnamen. Een goed concert in een gezellige en leuk aangeklede omgeving en een leuk publiek. Na de toegift toog nog een groot deel naar Oos Hoes voor de nazit tot in de warme, kleine uurtjes met kapel Eige Wies van de Schipperskerk.

Taptoe 2005
Foto: John Cuijpers

Zaterdag was St. Cecilia gastvrouwe voor de 17e Taptoe Born. Voor en na de taptoe waren er optredens van het ‘plaatselijke fenomeen’; de Zaate Hermenie De Roepoepers inclusief Camper.
St. Cecilia opende vervolgens de taptoe en na de historisch getinte marsenshow volgden Juliana Holtum, Aurora Grevenbicht, St. Jozef Buchten, Concordia Obbicht en L'Union Born. De gezamenlijke finale werd uitgevoerd met (de Franse Mars) Sambre et Meuse. Het geheel onder leiding van Jo Savelkoul als tweede dirigent van St. Cecilia. De reacties van het meer dan duizend personen tellende publiek waren alle positief. Het was een leuke avond met veel deelnemers en toeschouwers, een prima temperatuur en een dito buffetomzet. En wie dacht dat we vroeg thuis waren. Ook nu was het over 02.00 uur toen de laatste mensen huiswaart keerden.

De lustrumreceptie op zondagochtend werd redelijk bezocht. In de spot stond met name de delegatie jubilarissen, de fundering van St. Cecilia. Ook de muzikale leiding was present aan de tafel. 2e Dirigent Jo Savelkoul werd voor de receptie gehuldigd voor zijn 12.5 jarig jubileum in deze functie. Verenigingen, ondernemers, particulieren togen langs de tafel om hun gelukwensen aan te bieden en tevens bewondering voor de jubilarissen uit te drukken.

In de avonduren, vanaf 19.30 uur was een volle zaal in Oos Hoes getuige van een leuk gevarieerd concert van het Reünieorkest Limburgse Jagers o.l.v. Jos Stoffels. De muziek van de Limburgse Jagers gaf velen toch weer even dat nostalgische gevoel van de jaren vijftig en zestig. Leuke muziek en enigs swung in het concert. Het werd behoorlijk gewaardeerd door de aanwezigen.


JEC en JAC
[RJ] - 20-6-2005 8:02:31


Tussen alle voorbereidingen voor het jubileumfeest met platzconcert en taptoe, zou het nog bijna vergeten worden; actienieuws van JEC en JAC. Zaterdag 11 juni ging een delegatie van zo'n 30 jongeren richting Stardust te Sittard om daar een balletje te gooien. En dat werd door sommigen wel erg letterlijk genomen. Menigeen had wel profijt van enkele richting beïnvloedende elementen langs de baan en het STRIKE-gebrul werd diverse keren gehoord. Na het bowlen werden de frietjes in Beeg genuttigd en werd de beker uitgereikt aan de gebroeders Lumens. Of het allemaal nog niet genoeg was ging men daarna direct door naar de taptoerepetitie.
Zondag 12 juni was in de ochtend wederom taptoe-repetitie en in de middaguren trad ons JEC op in een zonnig Kasteelpark te Born. Daar vond een jeugdharmonieëntreffen plaats op initiatief van de muziekschool Artamuse (nieuwe naam na de fusie van de muziekscholen van Beek, Geleen en Sittard). Het was er gezellig druk met luisterende en wandelende bezoekers. Of er overigens na de uitvoering van Baby Elephant Walk ook daadwerkelijk olifanten naar Born komen, is nog maar de vraag................


JEC Concert Kasteelpark Born

Foto: Jan Lassche


Conserva-ria
[RJ] - 25-5-2005 18:01:20


Onze onvolprezen soloklarinettisten Koen Cuijpers en Jos Janssen, beiden aktief op het Conservatorium voor Muziek te Maastricht, hebben heden met goed gevolg hun proefspel voor het volgende leerjaar afgerond. Dat betekent dat ze het volgend jaar weer Jan Cober gek mogen maken. Maestro's goed gedaan, proficiat.


Twee maal Zeer Goed; enige DUBBEL
[RJ] - 22-5-2005 10:15:52


Zaterdag 20 mei trad het harmonieorkest op in de sporthal van het Trevianum te Sittard. Fanfare Concordia Einighausen organiseerde daar het 41e Maasgouwtournooi, tevens het eerste tournooi nieuwe stijl (d.w.z. in grote lijnen overeenkomstig de nieuwe reglementen bondsconcours). Met de uitvoering van het Russisch programma, de werken zijn inmiddels wel bekend, behaalden de dames en heren het predikaat Zeer Goed. Jurylid Leon Adams was erg positief over het gebodene. Ons predikaat was het enige Zeer Goed van de avond, naast drie keer goed (Aurora, Buchten en Guttecoven) en twee keer (een nieuw predikaat) Ruim Voldoende (Limbricht en Born).
Een snelle telling leert dat van 41 tournooien, bij 3 eigen organisaties en 3 keer een predikaat goed, ons orkest maar liefst 35 keer zeer goed behaalde. Hiermee de onbetwiste koploper in de federatie. Ook onze drumband heeft zondagmiddag het predikaat zeer goed behaald! Jurylid Jos Stoffels vond het een mooi optreden. Proficiat ermee. Hiermee heeft de Nuuj als enige de DUBBEL en dat is toch leuk.


Serenade voor Ger Spee
[RJ] - 15-5-2005 15:44:19


Zaterdagavond tijdens de goed bezochte Pinksterrondgang brachten we even een serenade aan Ger en Nel Spee. Dit vanwege de Koninklijke Onderscheiding die Ger de dag voor Koninginnedag mocht ontvangen uit handen van Burgemeester Wim Dijkstra in de schouwburg te Sittard. Ons erelid kreeg te horen dat mede vanwege zijn 34 jaren actieve financiële en buffet werkzaamheden voor Oos Hoes, het Hare Majesteit had behaagd. Een delegatie van onze vereniging was toen aanwezig, maar we wilden het even dunnetjes over doen. Voorzitter Leon Strikers overhandigde Ger nog een cadeau met iets onder de kurk en Ger trakteerde het korps op consumpties. Nogmaals proficiat.


Tentconcert Ohe en Laak
[RJ] - 8-5-2005 12:29:07


Zaterdagavond 7 mei vond te Ohe en Laak in het kader van het onthullen van een bevrijdingsherinneringsmonument een tentconcert plaats. De tent was geplaatst ‘ergens op het einde van Laak’. Het was voor ons alweer een zestal jaren geleden dat we nog in een tent speelden. Het gaf een gevoel van ‘gelukkig nostalgie’.
De deelnemende verenigingen waren fanfare St. Joseph uit Pey en ons harmonieorkest. Pey speelde onder leiding van Marc Prils met name licht repertoire; o.a. Mozart Variations, Gaelforce, Limburgse Jagersmars maar ook de finale uit de Paganini Variations. Wij speelden ons Russisch programma, aangevuld met de Marche de la Liberation. Dit laatste paste natuurlijk wel in het karakter van het feest.
Onze dirigent stopte even met dirigeren, maar alles kwam goed. Het publiek was enthousiast, zoals dat wel vaker in tenten gebeurt, zelfs soms heel enthousiast. Na het concert werd voor de jarige Michel Oprey nog even lang zal hij leven gespeeld. De stemming werd er nog beter op…


Sjeng Martens overleden
[RJ] - 26-4-2005 17:20:53


Afgelopen nacht is Sjeng Martens uit Meers overleden. Sjeng was de vader van Lilian Martens, schoonvader van Jan Goossens en opa van Sanne en Jens Goossens. Hij was een muzikant in hart en nieren. Voor St. Cecilia betekende Sjeng de afgelopen jaren op straat en ook op het laatste bondsconcours een zeer welkome aanvulling in het basregister. Alle respect om op die leeftijd zo kranig je mannetje, met name op straat, te staan. Helaas was hij sinds zomer 2004 ernstig ziek en was het voor hem sinds december toch een aflopende zaak.
Wij danken Sjeng voor zijn steun aan St. Cecilia en wensen zijn echtgenote en eenieder van de familie heel veel sterkte bij het dragen van dit verlies. De begrafenis zal vrijdag a.s. plaatsvinden in Stein-Nieuwdorp.


Thijs Abraham Tonnaer
[RJ] - 18-4-2005 18:34:51


Thijs Tonnaer onze dirigent ziet vandaag, maandag 18 april 2005, Abraham.
Natuurlijk feliciteren we hem van harte met deze mijlpaal en wensen hem en zijn gezin een fijne dag.
Gisteravond werd omstreeks 23.00 uur reeds een Abraham in Cecilia-uniform bij hem voor de deur geplaatst. Zo wordt ook voorkomen dat hij dit feit enigszins ongemerkt voorbij moet laten gaan....
Het bestuur zal vanavond nog aandacht aan dit feit schenken. Hierbij nog een foto van Thijs in jongere jaren.
Prima uitslagen Cecilia Solisten
[HS] - 11-4-2005 23:26:51


Tijdens het zondag 10 april j.l. gehouden Tonnaer Solisten Tournooi te Neeritter behaalden diverse jeugdige Cecilianen prima resultaten. Ze namen deel in jeugddivisie tot en met 3e divisie. Jurylid Laurens Hendrix waardeerde hun optredens als volgt:

Jeugddivisie
Milou Geerlings, dwarsfluit 42
Celine Hoedemakers, dwarsfluit 43.5
Ellen Janssen, dwarsfluit 44.5 en divisiebeker
Robin Koevoets, saxofoon 42.5
Michelle Poulissen, trompet 40
Dana Salden, klarinet 43
Bas van den Bergh, trompet 44

5e divisie
Sander Janssen, trombone 38.5
Dominique Savelkoul, trompet 43
Etienne Savelkoul, trombone 42.5

4e divisie
Paul Janssen, hoorn 45
Jens Goossens, trompet 41
Stefan Kitzen, hoorn 43

3e divisie
Valerie Savelkoul, klarinet 44.5 en divisiebeker
Ruby Zelissen, klarinet 43.5

Resultaten om tevreden mee naar huis te komen, zeker wanneer men bedenkt dat de meesten ook nog met het Jeugdorkest een optreden verzorgden te Kinrooi (B). Het was een beetje druk, maar alles verliep probleemloos.
Het JEC zal zich nu onder leiding van Herman Smeets verder voorbereiden voor het opluisteren van de H. Mis bij gelegenheid van de Eerste H. Communie in de St. Catharinakerk op zondag 1 mei a.s.


Marimba-bouw in vergevorderd stadium
[MB] - 9-4-2005 13:04:55


Zoals u wellicht weet is Frans Verschuren al enige tijd bezig met de bouw van een marimba. Uw verslaggever ging een kijkje nemen en stond totaal perplex. Het is echt wonderbaarlijk met welke precisie Frans alle toetsen en klankbuizen zelf gemaakt heeft. Het belangrijkste is dat het instrument ook nog eens voortreffelijk klinkt! Dat zult u zelf kunnen binnen afzienbare tijd ook kunnen horen. In ieder geval geeft onderstaande foto u al een visueel voorproefje.<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275