Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Kampconcert
[MB] - 1-9-2003


Het JAC-zomerkamp werd gisteren officieel afgerond met een uitvoering van de ingestuurde werken. Enkele kersverse instrumentalisten van de jeugdopleiding beleefden hun eerste optreden in orkestverband. Petje af en goed gedaan allemaal! Al met al was het een leuk concert met een enthousiast publiek en we hielden het zelfs nog droog ook! Na harde arbeid was het verdiend ijs eten! Nogmaals iedereen bedankt en op naar volgend jaar!


Wegwijzer
[HS] - 31-8-2003


Sinds vandaag is ie online - de Wegwijzer. Download het PDF-bestand, voor up-to-date WIE-WAT-WAAR informatie, in de Leden-Zone.


JAC Zomerkamp geslaagd!
[MB] - 28-8-2003


Gistermiddag kwamen ze terug uit Schaijk: een groep vermoeide maar voldane Cecilianen. Een enkeling was oververmoeid en was alleen nog met een kanon wakker te krijgen na twee en een halve dag kamp op en rond het campingterrein 'De Holenberg' in Schaijk. Er werd enthousiast gestreden in de diverse spelen rond het thema 'Romeinen en Galliërs': de zeskamp, het gladiatorenspel, het nachtelijke druidespel en ga ze maar door. Daarnaast werd er ook nog muziek gemaakt, die aanstaande zondag 31 augustus om 14.30 u te horen is bij Oos Hoes. Al met al was het een heel geslaagd kamp, waaraan het goeie weer en de voortreffelijke catering door Laura en Frans Laumen zeer zeker hebben bijgedragen. Een woord van dank aan IEDEREEN die dit kamp tot een succes heeft gemaakt: kinderen, ouders, begeleiders, cateraars en iedereen die onder een andere categorie valt. Bedankt! Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer terug!

Update: De foto's staan online!


Net Neet, net neet de meist belabber
[RS] - 27-8-2003


Het team NET NEET dat bestond uit diverse jeugdige Cecilianen heeft op de zeskamp van jongerevereniging Allemaol Kwatsj een eervolle zesde plaats behaald. Met volle overgave sprongen de cecilianen over de luchtkussens, dronken ze aan de bierpul en vochten ze als gladiatoren. Al met al een leuk initiatief van de groep Net Neet


Night of the Proms
[RS] - 16-8-2003


Beste cecilianen, er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de Night of the Proms te Antwerpen. Ben er snel bij !!!!! U dient het geld over te maken op rekening: 1.72.01.766 t.n.v. Harmonie St. Cecilia onder vermelding van ‘Proms’.


Aanvang repetities
[MB] - 11-8-2003


Bent u nog aan het werk, dan gutst het zweet waarschijnlijk over de rug (tenzij u de luxe van een airco heeft). Anderen bevinden zich in verre oorden en genieten nog even van hun welverdiende rust. Hoe dan ook, de eerste repetitie van het nieuwe seizoen komt langzamerhand in zicht. Vrijdag 29 augustus is het weer zover voor JEC en harmonie-orkest en een dag later op zaterdag 30 augustus voor de drumband. Geniet nog even en tot dan!


Nieuw luisterfragment
[HS] - 4-8-2003


Er is een nieuw luisterfragment te beluisteren in de luisterhoek. Deze keer het voorproefje van de nieuwe aankomende cd 'Impressies 2'.


Concours Hippique Limbricht
[MB] - 4-8-2003


Onder zomerse weersomstandigheden hebben de medewerkers aan de buffetten in Limbricht de klus weer geklaard! Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegeholpen!


JAC Zomerkamp
[MB] - 1-8-2003


Zijn jullie er ook helemaal klaar voor? Het JAC zomerkamp van 25-27 augustus! Tot dan en nog een fijne vakantie!


AM3V groot succes!
[HS] - 8-7-2003


Op 28 juni jl. hebben zeven cursisten de opleiding Algemene Muzikale Vorming voor Volwassenen (AM3V) van Harmonie St. Cecilia Grevenbicht met goed gevolg afgelegd.

AM3V geeft volwassenen de mogelijkheid om (opnieuw) met muziek te beginnen. In een jaar tijd wordt de basis van muziekleer bijgebracht, zoals noten en ritmiek lezen. Maar ook meer ingewikkelde thema’s als intervallen en toonladders komen aan bod. Naast het theoretische gedeelte wordt er tijdens de wekelijkse lessen ook blokfluit gespeeld om zo al kennis te maken met een muziekinstrument.

Het lesjaar wordt afgesloten met een examen waarin de theorie getoetst wordt. Dit examen hebben alle cursisten van dit jaar met goed gevolg afgelegd. Na de zomervakantie starten deze volwassenen, waarvan de kinderen allemaal bij Harmonie St. Cecilia spelen, met muziekles op verschillende instrumenten. De dames beginnen allen op klarinet, terwijl de heren tweemaal voor tuba en eenmaal voor trompet gekozen hebben.

Tijdens een feestelijke diploma-uitreiking werden onder het genot van een hapje en een drankje de instrumenten aan hun nieuwe bespelers overgedragen door de coordinator opleidingen van Harmonie St. Cecilia, Hub Renet.

Mocht u ook geinteresseerd zijn in het volgen van Algemene Muzikale Vorming voor Volwassenen, neemt u dan contact op met Hub Renet (046-4858156) of u kunt ook verder kijken op de site!

Op de foto staan de trotse geslaagde cursisten en hun docent.
Zittend: Har Hermans Staand vlnr.: Jan Goossens, Ivo Linssen (docent), Har van der Boorn, Nelly Bergers, Nicole Kitzen, Petra Koevoets en Lillian Martens (cum laude geslaagd!)Rick Maassen succesvol met Funkmonst
[RS] - 15-6-2003


Rick Maassen is met zijn band The great eightlegged FUNKMONSTER tweede geworden op de landelijke finale van de Kunstbende. Kunstbende is een stichting en krijgt subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap. Het doel van de Kunstbende is jongeren van Nederland op een leuke, eigenwijze manier in contact te brengen met kunst en cultuur. Rick van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie !!
Meer info op: de site van Funkmonster en op de site van de kunstbende.


Maasgouwtoernooi
[RS] - 15-6-2003


Het weekend van 14 en 15 juni staat in het teken van het jaarlijks terugkerend Maasgouwtoernooi. Dit jaar vindt het concours plaats in het Maaslandcentrum te Elsoo. Ook dit jaar wist onze drumband olv instructeur John Maassen weer het predikaat ZEER GOED binnen te halen. Het harmonie-orkest speelt later vanavond.
Later op zondagavond wist het harmonie-orkest olv. Thijs Tonnaer ook het predikaat ZEER GOED te ontvangen.


Koen Cuijpers
[MB] - 26-5-2003


Kort maar krachtig: ook de vierde beker is binnen. Meer info bij Koen.


Wijziging postadres
[HS] - 20-4-2003


Per 30 April wijzigt ons postadres!
Postbus 17 vervalt daarom vanaf die datum.

Het nieuwe adres:

Beneluxlaan 10
6127 CH GrevenbichtKoen Cuijpers wint 3e tournooi
[HS] - 15-4-2003


Koen Cuijpers heeft zijn derde wisselbeker binnengehaald. Na de geweldige overwinningen op de LBM-solistentournooien te Geulle en Bleijerheide (Roderlandtournooi) en een nipte tweede plaats te Horn (het scheelde slechts een half punt) sloeg hij op zondag 13 april j.l. opnieuw toe en wel te Buchten. Zijn vertolking van Dance Preludes van Lutoslawski leverde 94½ (van 100) punten op en daarmee behaalde de klarinettist van harmonie St. Cecilia Grevenbicht een eerste prijs met lof, de beker van de eerste divisie en de tournooi-overwinning. Hiermee werd alweer de derde beker naar Geleen meegenomen. In de andere divisies waren nog meer solisten van St. Cecilia succesvol. Mooie resultaten waren er voor Etienne Savelkoul (tuba) 80 punten, Dominique Savelkoul (trompet) 80 punten, Ruby Zelissen (klarinet) 80½ punten, Valerie Savelkoul (klarinet) 80 punten, Miranda Chorus (klarinet) 81 punten, Sanne Lemmens (klarinet) 80 punten en Jean-Paul Savelkoul (alt-saxfoon) met 85½ punten.

Andere muzikanten namen gelijktijdig deel aan het Tonnaer Solisten Tournooi te Neeritter. Daar behaalden ze de volgende resultaten: Jeugdafdeling: Minou Geerlings 48 punten (van 60), Celine Hoedemakers 47½, Ellen Janssen 46, allen dwarsfluit. Mark Salden (kl. trom) was goed voor 45½ punten en Paul Janssen (hoorn) scoorde 48 punten. Het was voor hun allen de eerste deelname aan een concours. In de eerste afdeling behaalde Jean-Paul Savelkoul (alt-saxofoon) 48 punten en Han Smeets (trompet) 45 punten. Het tournooi te Neeritter werd overigens gewonnen door Frank van de Heuvel uit Neeritter met 52½ punten.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275