Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Mooi afscheid Wim Jennen
[RJ] - 31-1-2016 16:19:33


Zaterdag jl werd vanaf 10.30 uur in de Catharinakerk de Requiemmis voor Wim Jennen (77) opgeluisterd in samenwerking met het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia o.l.v. Lou Kirkels. Het programma voor het orkest: Jesu bleibet meine Freude (Bach), Pie Jesu (Lloyd-Webber), St. Florian Choral (Doss), Judex (Gounod), Oblivion (Piazzolla), O Magnum Mysterium (Lauridsen) en Air Baroque (Van Lijnschooten), allemaal ''''Cecilia-evergreens'''' en voor het koor Steal Away (Willis) en de Paulus Messe (Gruber).
Het was een mooi en waardig afscheid voor de nestor van de muzikanten en bestuurslid van verdiensten, die meer dan 60 jaar Cecilia trouw was. Mooi, intens, indrukwekkend en verzorgd. Dank aan iedereen, met name aan de dirigenten Jos Simons en Thijs Tonnaer en solist Koen Cuijpers.


Nestor muzikanten overleden
[RJ] - 26-1-2016 18:33:43


De nestor van de muzikanten is overleden op 77-jarige leeftijd. Een vaste kracht is niet meer....
Wim kwam bij St. Cecilia terecht via zijn vriendin en latere echtgenote Anneke, dochter van Willemke Reijnen in de Mik. Zij was lid van de drumband van St. Cecilia en Willemke was oud-muzikant en bestuurslid bij de harmonie.
Wim startte op klaroen bij de drumband en na een paar jaar schakelde hij over naar de tuba en omstreeks 1970 op bas in het harmonieorkest. Wim maakte vele successen van de vereniging mee onder de topdirigenten Jos Ruijters, August Thissen, Thijs Tonnaer en Jos Simons, gedurende zijn meer dan zestig jaren voor St. Cecilia.
Bijna veertig jaar was Wim actief als bestuurslid. Hij had het beheer over de uniformen en coördineerde een buffetcommissie, die op haar top meer dan zestig medewerkers kende. Ook ondersteunde hij het Damescomité, waarvan Anneke bestuurslid was. Verder verrichte hij vele herstelwerkzaamheden aan pupiters, standaarden en andere materialen, maakte beugels voor de slagwerkers en werkte mee aan het vaandel voor de drumband. Ook na het overlijden van Anneke in 1992 ging Wim door voor St. Cecilia. Afwezigheid; bijna nul. Verjaardagen en familiefeesten werden gevierd als er geen activiteit van de harmonie was. Alleen de ziekte trok het laatste half jaar een streep door de rekening.
Hij ontving een Koninklijke Onderscheiding in 1995 en werd in 2007 benoemd tot Bestuurslid van verdiensten. Vorig jaar ontving hij nog de gouden speld met 2 zirconia’s van de muziekbond, voor 60 jaar trouwe dienst en hij stond nog achter de receptietafel in juni toen Raymond Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd. Het was toen in kleine kring pas bekend dat hij longkanker had.
Wij wensen Raymond, Jeanine, Ben en de kleinkinderen Anouk en Kim veel sterkte toe.
Dat Wim moge rusten in vrede.


Prinsen 2016
[RJ] - 26-1-2016 18:32:53


Op zaterdag 9 januari werd in de Zawpensetempel Oos Hoes de nieuwe Prins van het Zawpenseriek bekend gemaakt. Nadat onze Prins Niels I en onze Prinses Ellen hun afscheidswoord hadden uitgesproken startte de prinsuitroeping 2.11 of zoiets. Tevens vond de “Vorstenwissel” plaats: Vorst Frank Hermans droeg het stokje over aan Pascal de Vries.
Martin Zegwaard werd tot Iërezawpens 2016 benoemd en het nieuwe Seniorenprinsenpaar is Har en Kitty Hermans, die inmiddels (recent) hun arbeidzame carrière hebben beëindigd, maar zeker niet stil zitten, dit met vele hobby’s en activiteiten bij o.a. Biljartclub D’n Hollenjer (voorheen “de Witte) of bij Harmonie Sint Cecilia. En dat de prins geen sterallures heeft blijkt uit het feit dat hij zaterdag gewoon aan de oud-papieraktie deelnam. Nu al CHAPEAU! Wij feliciteren ons Seniorenpaar en wensen een geweldige Vasteloavend.
Tenslotte werd Ralf Vola uitgeroepen tot de 41ste Prins van VV de Zawpense; hij werd tevoorschijn getoverd uit een ei, helemaal conform het motto 2016: vreug oet de vaere! Hij zal terzijde gestaan worden door Prinses Esther (Winteraeken) over de Zawpense regeren. Op de kènjermiddig werden Prins Raff Geers en Prinses Tara van Mil benoemd tot Jeugdprinsenpaar. De receptie vindt plaats op 30 januari aanstaande en wel in Oos Hoes. De aanvangstijd is 18.33 uur!! Proficiat allemaal en veel plezier.23e Nieuwjaarsconcert prima opening 2016
[RJ] - 3-1-2016 21:28:45


Hedenmiddag vond de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst plaats van de Leden van Verdiensten en de leden van de Club van Honderd van St. Cecilia. Onder het genot van een wafel en een glas lekkere bubbels werden de Nieuwjaarswensen uitgewisseld. Daarnaast gaf voorzitter John Maassen een kort inzicht in het jaarprogramma 2016, een 'rustig, jubileumloos jaar' (we zullen zien of dat klopt....) Aansluitend vond in de zaal het 23e Nieuwjaarsconcert plaats. De zaal wordt te klein om iedereen goed te plaatsen, maar dat heeft uiteindelijk de pret niet mogen drukken.
De drumband opende het concert en na een extreem korte voorbereiding, van zo’n 7 weken, werd een mooi programma verzorgd onder leiding van instructeur Patrick Schmeits. Tilly Vola voerde door het programma en de Hobbits liepen vrolijk door de Kunder Breuk. Complimenten voor de drumband en Patrick voor deze prestatie. Een hoofdrol was er voor Niels Kirkels die de zaal helemaal stil kreeg met zijn spel op vibrafoon.
Na de pauze en het noodzakelijke changement, was het de beurt aan het harmonieorkest, voor de vijfde keer met Nieuwjaar onder leiding van Jos Simons. Allereerst werd de Cecilia Award door de voorzitter uitgereikt aan Nicole Demas en vervolgens was de microfoon voor Valerie Savelkoul, die als lady-speaker voor het orkest fungeerde.
Na de megaklus van 7 november hadden de muzikanten toch weer een behoorlijk programma ingestudeerd. Een goede planning – er kwamen immers twee vrijdagen te vervallen – zorgde toch voor een goede voorbereiding. Naast zeven eigen werken, werden samen met de Zanggroep Octetnog drie werken uitgevoerd. Zij zongen bovendien separaat twee liederen onder leiding van Annie Niessen en begeleid door Max Damen op keyboard.
Een speciaal moment in het concertprogramma was de mooie solo van Sjoerd Pernot op Euphonium (Song for Ina). Voorzitter John Maassen dankte het aandachtige publiek en alle muzikanten, zangers en dirigenten.
De afsluiting van het concert met de Florentiner Marsch werd door het publiek niet als afsluiting gezien, de Radetzky Marsch moest gespeeld worden en uiteraard werd aan deze wens voldaan. Het was weer een prima opening van het nieuwe jaar.


23e Nieuwjaarsconcert zondag 3 januari 2016
[RJ] - 2-1-2016 13:20:06


Concert met medewerking van Zanggroep Octetnog. Uitgevoerd wordt een gevarieerd programma van marsen, licht-klassieke werken, moderner repertoire o.a. uit Spanje en Venezuela, muziek uit musicals en film. Sjoerd Pernot zal op euphonium soleren. Voorafgaand zal de Nieuwjaarsbijeenkomst plaatsvinden van de Leden van Verdiensten, Club van Honderd en de Partners van St. Cecilia.
Het programma:
Drumband o.l.v. Patrick Schmeits
- Kunder Breuk (Gian Prince)
- The Hobbits (Henk Martens)
Harmonieorkest o.l.v. Jos Simons
Zanggroep Octetnog o.l.v. Annie Niessen, Max Damen – piano *
- Toccata in D Minor (Johann Sebastian Bach, arr. Jan van Kraeydonck)
- Hispania (Oscar Navarro)
- The Rhythm of Life (Dorothy Fields, Cy Coleman, arr. Richard Barnes)*
- That Man (David Schreurs, Vincent Degiorgio, arr. Jetse Bremer)*
- Genève (Franco Cesarini)
- Song for Ina (Philip Sparke) Solist: Sjoerd Pernot - euphonium
- Joropo (Moisés Moleiro, arr. Johan de Meij)
- Hymn to the Fallen (John Williams, arr. Philip Sparke)
- You raise me up (Brendan Graham, Rolf Lovland, arr. Heinz Briegel)
- André Rieu in Concert (Fam. Strauss en anderen, arr. Erwin Jahreis)
- Selectie uit Les Misérables (Alain Boublil, Claud-Michel Schönberg)
- Florentiner Marsch (Julius Fucik)


Nieuwjaarsbijeenkomst Leden van Verdiensten en Club van Honderd
[RJ] - 23-12-2015 21:28:29


Voorafgaand aan het 23e Nieuwjaarsconcert zal de Nieuwjaarsbijeenkomst voor de Leden van Verdiensten en de Leden van de Club van Honderd en sponsoren/partners van St. Cecilia plaatsvinden. Om 13.30 uur willen wij graag het glas heffen op het nieuwe jaar. De voorzitter zal dan kort het programma van 2016 uit de doeken doen, waarna om 14.30 uur genoten kan worden van de concerten van drumband en harmonieorkest. Graag tot ziens op 3 januari om 13.30 uur.


Mooi Kerst-in Vrienden van Cecilia
[RJ] - 22-12-2015 21:38:51


Afgelopen zondag weer een prachtige gezellige en muzikale Kerst-in beleefd, traditioneel georganiseerd door de Vrienden van Cecilia. Voorzitter John Maassen hield een korte toespraak ter bezinning en namens de Vrienden heette Tilly Vola iedereen welkom. Een sfeervolle zaal, het lekkere natje en droogje, de altijd spannende loterij met vele winnaars en vele muzikale intermezzi door de allerjongsten - de AMV-leerlingen met Jo Savelkoul, gevolgd door de Speelgroep Cecilia en ons onvolprezen JEC beide onder leiding van Hermie Smeets. De drumbattle tussen Niels Bijlmakers en Gijs Vogten in Sparkling drums was prachtig! Dat gold ook voor de zang van Sophie Mangham. Het JEC kreeg blauwe mappen bij monde van Jolanda Heijen. Jo Savelkoul ontving een mooie oorkonde voor zijn 25 jaar als tweede dirigent en Nicole Demas kreeg de Cecilia-award toebedeeld voor o.a. haar vele werk in het muzikale en historische archief. De jongsten kregen ook nog allemaal een cadeautje. We gaan met een goed, warm gevoel de Kerst tegemoet!


Drumbandproject met instructeur Patrick Schmeits
[RJ] - 15-11-2015 15:40:56


Onze drumband is zaterdagavond 14 november gestart met de voorbereiding op het Nieuwjaarsconcert op zondag 3 januari 2016. Dit project zal worden geleid door de instructeur Patrick Schmeits uit Heerlen. We wensen de drumband en Patrick een mooie, muzikaal constructieve samenwerking met veel uitdaging en plezier. Hieronder iets meer informatie over Patrick Schmeits.
Patrick Schmeits (Heerlen, 1988) doorliep de HAFA-opleiding mallets, pauken en snare drum aan de muziekschool in Heerlen waar hij zijn D-diploma’s alle met lof der jury afsloot. In 2007 nam hij op marimba deel aan het Prinses Christina Concours en won daar een aanmoedigingsprijs. Nog tijdens de opleiding slagwerk was hij ook bezig met de vooropleiding drumbandinstructeur in Maastricht en later de hoofdopleiding drumbandinstructeur in Thorn / Weert onder begeleiding van de docenten Ad Triepels, Frank Rademakers en Ronald Gerards Ook tijdens zijn opleiding was Patrick Schmeits al actief als instructeur, o.a. Drumband Fanfare St. Hubertus Hoensbroek.
En passant studeerde hij Bedrijfseconomie aan de Zuyd Hogeschool
In 2013 behaalde hij zijn instructeursdiploma bij de BvO tijdens een examenconcert met de drumband van Harmonie Wilhelmina Wolder. Inmiddels is Patrick actief bij de drumband van fanfare st Cecilia Doenrade en bij de slagwerkgroep van Philharmonie Leende waarmee hij onlangs op het concours in Etten-Leur maar liefst 95,08 punten met promotie naar 2de divisie en lof behaalde. Daarnaast was het ensemble winnaar van de 3de divisie en behaalde het hoogste aantal punten van alle korpsen dat weekend in Etten-Leur.


KME Cécile samen met SAS
[RJ] - 15-11-2015 11:50:52


In Naam van de Vader is een nieuwe SAS theaterproductie in coproductie met Galerie Marie en de Stichting MEG, waarbij de muzikale invulling wordt gegeven door ons Kamermuziek-ensemble Cécile.
De productie gaat over de gepassioneerde kunstschilder Charles Russel (1919-2006), die noodgedwongen als leraar werkte (vanwege de zorg voor zijn grote gezin) maar in de veilige omgeving van zijn atelier pas zijn diepste gedachten en gevoelens op het canvas kwijt kon.
Toneel- en romanschrijver Jos Bours (Oirsbeek/Utrecht) zette het tekstmateriaal om in toneelscènes, waarin de oudste dochter Marieke op zoek gaat naar de liefde van haar vader. Een zoektocht naar zijn liefde over het graf heen, gelardeerd met gedichten en liederen. Veel schilderijen van Charles Russel worden tijdens de voorstelling op megaformaat geprojecteerd.
De vaste spelerskern van SAS, aangevuld met accordeonist Joke Höppener en ons Kamer Muziek Ensemble Cécile o.l.v. Jo Savelkoul zorgt voor een intense voorstelling onder regie van Jos Prop.
Inmiddels zijn twee uitverkochte voorstellingen achter de rug (13/11 – 14/11) maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor 18/11 – 21/11 – 25/11 – 28/11 – 29/11 en 13/12, telkens om 20.30 uur in de Galerie Marie, Schipperskerk, Sterre der Zeeplein 12. Entree: € 10,00 Reserveren: via www.theatergroepsas.nlC-Majeur nieuwe parel aan de kroon...
[RJ] - 8-11-2015 11:52:06


Gisteravond werd opnieuw een parel aan de kroon van St. Cecilia toegevoegd, een nieuw hoogtepunt in onze historie. Een schitterende voorstelling C-majeur in de stadsschouwburg te Sittard... Met Jos Simons, ons harmonieorkest, ons slagwerkensemble, combo Dimension12, koor Synoidos, Harmen Vanhoorne, Sef Thissen en Shirma Rouse... Uiteraard ook nog eens een pluim voor het presentatieduo Cyrille Niel en Sjef Schurgers. Met prachtig licht en geluid en een voorbeeldige medewerking van de mensen van de Stadsschouwburg. Een memorabele voorstelling met een geweldige stemming en veel enthousiaste gasten... Alle reacties in de foyer, via mail en FB bevestigen dit grote succes. De mensen hebben genoten en de muzikanten dus ook. Geweldig!


Speculaas en taai.... centen in de laai.....
[RJ] - 2-11-2015 21:46:11


Binnenkort worden weer de heerlijke, ovenverse speculaaspoppen en taaitaai aan de man en de vrouw gebracht. De verkoopteams zullen in de periode 10 t/m 20 november deur aan deur aanbellen om de Sinterklaaslekkernij bij uitstek te koop aan te bieden. De speculaaspoppen en de taaitaai zijn op de bekende en vertrouwde manier gebakken en verpakt door toedoen van De Echte Bakker Christiaan met de helpende hand van diverse Cecilianen. De kernen Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk zijn in bezoekwijken ingedeeld, zodat niemand de verkopers behoeft te missen. Mocht men niet thuis zijn, géén nood, een telefoontje naar Tilly Vola (485 81 62) is voldoende om een bestelling door te geven of zelfs een nabestelling te doen. Wij danken alvast voor iedere steun en (ver-)koop.


Nog veertien dagen tot C-Majeur
[RJ] - 25-10-2015 13:02:29


Nog veertien dagen en dan is C-Majeur een feit. De voorbereidingen zijn in de eindfase en de repetities zijn lang en gevarieerd, ook qua deelnemers. Zo is zondag 18 oktober een workshop lichte muziek gehouden onder leiding van Alex Loiacono en zijn de repetities van het harmonieorkest inmiddels enigszins rekbaar onder leiding van Jos Simons. Afgelopen vrijdag was dit zelfs tot 23.15 uur… Ook de muzikanten van het combo zijn al enkele keren in Oos Hoes verschenen. Zaterdagavond speelden koperblazers mee met de repetitie van het slagwerkensemble onder leiding van John Maassen en de komende repetities begroeten we het koor Synoidos, het combo (vrijdag 30 oktober) Harmen Vanhoorne en Sef Thissen (zondag 1 november)
De zaal loopt aardig vol, maar kaarten à raison van € 20,00 (en dat is geen Euro te veel voor dit programma) zijn te verkrijgen bij de harmonie, via info@c115.nl en bij Albert Heijn Scheepers.
Veel informatie is te vinden op onze facebooksite en op onze speciale jubileumsite www.c115.nl. Kijk ook eens even naar de filmpjes.


Jeugd voldaan terug van dagje Efteling
[ST] - 6-10-2015 11:26:18


Op zaterdag 3 oktober 2015 vertrok om half 9 een delegatie van 25 Cecilianen richting Kaatsheuvel om te genieten van de wonderlijke wereld in de Efteling. Na een uur durend ritje arriveerde de colonne op de parkeerplaats... en wat bleek... we waren niet de enige bezoekers. Het beloofde een drukke dag te worden.
Opgesplitst in groepjes verdween iedereen in de mensenmassa in het park. Het ene groepje richting de nieuwe attractie "Baron 1898", een andere groep richting de attracties waar de wachtrij nog niet opgelopen was tot 120 minuten.
Natuurlijk kwamen de groepjes elkaar tegen in de park en werd er hier en daar gewisseld qua bezetting.
Na een aantal uurtjes in het park rondgelopen te hebben, diverse achtbanen te hebben getrotseerd, blootgesteld te zijn aan verschillende g-krachten, meerdere malen in duizelingwekkende snelheden door loopings en kurkentrekkers gereisd te zijn, het themanummer van Carnaval Festival in je muzikaal geheugen weer te hebben opgeslagen en natuurlijk te hebben genoten van al het moois in de Efteling, was het om 18.15 uur weer tijd om huiswaarts te keren.
Nog even een mooie groepsfoto met de befaamde vlag en jong en oud keerde tevreden terug naar Grevenbicht.C-Majeur 7 november.....
[RJ] - 30-9-2015 19:21:04


Cecilia telt af naar 7 november. De voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang en ook de bladmuziek ligt op de pupiters. De muzikanten hebben er duidelijk zin in en dat geldt ook voor onze muzikale gasten. Uiteraard wordt het helemaal een sjieke avond als de schouwburg helemaal vol zit. Bestel daarom nu tickets voor deze avond. Kijk binnen gezin, familie, nodig de buren, vrienden, bekenden uit en maak er met ons een fijne avond van. Natuurlijk is het ook voor onze oud-leden een mooie gelegenheid hun vereniging in een andere setting te zien. Ook voor ondernemers ligt er een kans hun medewerkers en relaties uit te nodigen dit theaterconcert bij te wonen. Daarnaast is ook nog de mogelijkheid aanwezig via een partnership met ons uw onderneming te promoten.
Kaarten à raison van € 20,00 (en dat is geen Euro te veel voor dit programma) zijn te verkrijgen bij de harmonie, via info@c115.nl. Daarbij kan - als men op tijd is - ook de plaats worden uitgezocht. Meer informatie is te vinden op onze facebooksite en op onze speciale jubileumsite www.c115.nl. Ook bij Albert Heijn Scheepers kunnen kaarten worden gekocht. Kijk ook eens even naar het filmpje:
youtu.be/KWVjus71Kvo  BEN ER BIJ OP 7 NOVEMBER!


Fien van Schijndel-Kitzen overleden
[RJ] - 23-9-2015 14:21:34


Heden ontvingen we opnieuw treurig, helaas niet onverwacht, nieuws. In navolging van de vorige week overleden echtgenoot Jo, is gisteravond ons lid van verdiensten Fien van Schijndel-Kitzen overleden.
Fien was jarenlang een fervente Ceciliane en maakte vele jaren deel uit van het damescomité van de harmonie. Ze was present bij alle acties zoals catering, markten, kienavonden e.d. Fien werd op de ALV van 20 maart 2005 dan ook benoemd tot lid van verdiensten. Wij wensen de familie veel sterkte met dit tweede verlies. Zaterdag a.s. nemen we afscheid van Fien.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275