Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Buitengewoon lid Jan Savelkoul overleden
[RJ] - 9-5-2015 17:49:37


Afgelopen week is buitengewoon lid Jan Savelkoul overleden. Jan was in het verleden lid van onze drumband – hij stond in de boeken sinds 1953. Onze vereniging heeft op gepaste wijze vanochtend hem de laatste eer bewezen met plaatsing van het drapeau in de kerk. Dat Jan moge rusten in vrede. Wij wensen de familie veel sterkte.


Lid van Verdiensten Sjeng van den Bergh overleden
[RJ] - 25-4-2015 13:18:52


Onze vereniging bereikte hedenochtend het trieste nieuws dat Lid van Verdiensten Sjeng van den Bergh afgelopen nacht is overleden.
Sjeng was meer dan zestig jaar lid van St. Cecilia. Hij startte als tamboer in de eerste drumband, die in 1952 werd opgericht. Na zijn actieve loopbaan als muzikant bleef hij verbonden aan St. Cecilia en was hij vaak te vinden aan entreeposten en bij de verkoop van consumptiebonnen bij talrijke evenementen en activiteiten van de vereniging. Ook had hij jarenlang zitting in het erebestuur.
Zijn bijdrage aan de complete renovatie van Oos Hoes mede namens onze vereniging mag ook zeker niet onvermeld blijven. Voor zijn vele verdiensten voor de harmonie werd Sjeng in het jubileumjaar 2000 tot Lid van Verdiensten benoemd.
Zaterdag 2 mei heeft onze vereniging gepast afscheid genomen van Sjeng, waarbij bestuursleden, muzikanten en leden van verdiensten hem flankeerden en een delegatie van Cecilia in de kerk aanwezig was. Bovendien speelden Riny, Lou en Jo drie stemmige werken tijdens de H. Mis.
Wij wensen zijn echtgenote Lies, de kinderen en de familie veel sterkte. Dat Sjeng moge rusten in vrede.


Cecilianen actief op diverse fronten
[RJ] - 25-4-2015 10:27:20


Dit weekend zijn de Cecilianen op diverse fronten actief. Zo zal het Kamer Muziek Ensemble Cécile zondagochtend om 10.00 uur in Maastricht in het Stiltecentrum van het AZM tijdens de daar gehouden Dienst spelen. Het Jeugd Ensemble Cecilia zal omstreeks 10.30 uur de Communiemis ''muzikaal omlijsten'' zoals dat zo mooi heet en op zondagmiddag rond 16.30 uur zal het Harmonieorkest optreden tijdens de concertdag in Echt in de All-In Evenementenlocatie (Bandertlaan 9) Dit concert wordt gegeven in het kader van een concertdag waaraan een zevental orkesten uit heel Limburg deelnemen, zoals Sanderbout, Wessem, Koningsbosch, Dieteren en Merum-Herten. Onze dirigent Jos Simons zal daar ook met de K.H. St. Caecilia Echt optreden.


Herinnering stemmen Clubkascampagne
[RJ] - 19-4-2015 17:32:06


Beste Cecilianen en familie,

De Clubkascampagne is inmiddels alweer 1,5 week bezig, maar we zijn er nog niet!! Er kan nog t/m dinsdag 21 april gestemd worden.

Hebt u nog een stemkaart en nog niet gestemd? Laat deze stem dan niet verloren gaan!

1. Ga naar onderstaande link: www.spekjouwclub.nl
2. Zoek op HARMONIE
3. Klik in het overzicht achter onze naam het kruisje aan
4. Doe dat nog eens..... en zoek dan een bestemming voor de overige drie stemmen.
Klaar!

Wel een rekening bij de Rabobank, maar nog geen lid? Kijk dan snel op de website van de Rabobank, en word lid! Een lidmaatschap is gratis. Vanaf volgend jaar kunt u dan ook stemmen op onze club!
https://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/wm/leden/lid_worden/Thijs Tonnaer 60 jaar
[RJ] - 18-4-2015 13:41:50


Vandaag 18 april feliciteren we onze ere-dirigent Thijs Tonnaer van harte met het behalen van zijn zesde kruisje, de leeftijd van zestig jaar. Wij wensen een fijne dag en nog vele jaren in een goede gezondheid met gezin en familie.


Solisten slaan weer toe, bekers naar Beeg
[RJ] - 17-4-2015 16:15:25


Er hebben nl weer enkele van onze jeugdige muzikanten deelgenomen aan het solistenconcours in Ohe en Laak. Dat vond plaats afgelopen weekend (11 en 12 april) en we kunnen met gepaste trots melden dat de resultaten er weer mogen zijn:
5e div: Vera Pernot, klarinet - 83 pt
4e div: Joep Leenders, saxofoon - 84 pt, Milou Lemmens, saxofoon - 88 pt (beker 2e plaats) en Ellen Schmeitz, saxofoon - 89 pt (beker 1e plaats)
1e div: Sjoerd Pernot, euphonium - 93 pt, met lof (gedeelde 2e)
Heel mooi gedaan en voor iedereen dan ook een dikke proficiat!


Stem op Cecilia en spek onze kas!
[RJ] - 7-4-2015 20:00:55


Ook dit jaar vindt weer de Clubkascampagne van de Rabobank plaats en wel vanaf vandaag (8 april) t/m 21 april a.s.
Alle leden van de Rabobank Westelijke Mijnstreek kunnen weer vijf stemmen uitbrengen, waarbij iedere stem een geldbedrag waard is. Voor dit jaar is dat bedrag vastgesteld op €3,80. Men kan dus € 7,60 schenken zonder dat dat geld kost……….. Mooi toch?
Het is uiteraard belangrijk dat zoveel mogelijk stemmen bij de harmonie terecht komen. Vorig jaar leverde dat immers een mooi bedrag op en dat kunnen we ook in 2015 erg goed gebruiken.
De leden van de Rabobank hebben vandaag de kaarten met hun unieke persoonlijk inlogcode ontvangen waarmee zij kunnen gaan stemmen.
Via de website www.spekjouwclub.nl kan men tijdens de stemperiode de stem(men) uitbrengen op de vereniging/stichting van hun voorkeur. De stemperiode duurt twee weken. Tot en met 21 april kunnen we dus stemmen.
Heeft u problemen met stemmen, of heeft u geen pc om te stemmen, vraag dan even hulp bij andere leden of het bestuur, maar laat deze stemmen en dit geld niet verloren gaan! Misschien heeft u familieleden, buren, vrienden die ook mogen stemmen. Deel dit bericht en stel ook hen (of anderen) in staat ons te steunen. Alvast dank.

Kortom: Vanaf woensdag a.s. kan gestemd worden voor de Rabo Clubkascampagne. Het kost je zelf niets, maar iedere stem levert onze vereniging € 3,80 op. Dus pak die code, stem op Cecilia! Spek de kas en… bedankt alvast.21e Dubbel Paasconcert Harmonie St. Cecilia en Harmonie Concordia
[RJ] - 3-4-2015 18:15:48


Op Paasmaandag zullen de harmonieorkesten van Concordia Obbicht en St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven zich in ‘Oos Hoes’ te Grevenbicht ontmoeten voor het Dubbel Paasconcert.
Het Paasconcert kent een lange traditie, want het was al eind jaren tachtig dat de Beegse harmonie een Paasconcert organiseerde. Diverse bevriende orkesten en koren waren te gast, zoals de De Maasoever Roosteren, Philharmonie Sittard, St. Lucia Neeritter en het Maasland Kozakkenkoor. In 1994 was Concordia Obbicht te gast en dat was het begin van een jarenlange samenwerking. Dit jaar is dus sprake van de 21e editie.
St. Cecilia opent om 11.00 uur. Onder leiding van Jos Simons zal een Spaans en Latijns-Amerikaans getint programma verzorgd worden, afgewisseld met een concert voor 2 klarinetten van Felix Mendelssohn en muziek van Deep Purple. Solisten zijn Jos Janssen en Koen Cuijpers. Om 12.00 uur zal Concordia spelen en onder leiding van Alex Schillings wordt een Spaans – Italiaans – Engels programma uitgevoerd. Ook Concordia brengt een solist voor het voetlicht en wel Joep Demandt op euphonium.
Het belooft een mooie concertmatinee te worden.

Bekers voor Cecilianen in Buchten
[RJ] - 1-4-2015 20:06:46


De solisten van St. Cecilia hebben weer een paar bekers gescoord. Afgelopen zondag 29 maart togen ze na de jaarvergadering en aansluitende huldiging naar Buchten voor mooie optredens op het Huub Urlings Solistentoernooi. Bij de jongsten scoorde Maike Hermans een mooie eerste prijs, Vera Pernot won de vijfde divisie en broer Sjoerd pikte de beker voor de tweede plaats in de eerste divisie binnen. Helaas mocht de Ceciliaan (tevens jubilaris voor 10 jaar) met het hoogste aantal punten geen beker meenemen voor haar derde plaats in de derde divisie. Een hartelijk proficiat aan alle solisten.
Uitslagen Huub Urlings solistentoernooi Buchten 2015
jeugddiv: Maike Hermans - klarinet - 84 pt
5e div: Vera Pernot - klarinet - 84 pt (beker 1e plaats)
3e div: Alita Heijen - dwarsfluit - 87 pt (3e plaats)
1e div: Sjoerd Pernot - euphonium - 86 pt (beker 2e plaats)


Ger Theelen beschermheer, een lunch en 16 jubilarissen gehuldigd
[RJ] - 1-4-2015 19:56:29


Tijdens de jaarvergadering op zondag 29 maart was er naast aandacht voor alle overzichten, de huishoudelijke en financiële zaken, het jaar- en jubileumprogramma, ook nog plaats voor een verrassing. Oud-voorziter Ger Theelen werd namelijk benoemd tot Beschermheer van Harmonie St. Cecilia. De ledenvergadering onderstreepte het voorstel van het bestuur met een groot applaus en Ger ontving een prachtige oorkonde. Hij dankte iedereen voor deze benoeming en sprak de hoop en overtuiging uit dat we samen voor St. Cecilia mooie dingen kunnen doen. Hiermee heeft onze vereniging in het jubileumjaar naast de Ambassadeur en de Beschermvrouw ook een Beschermheer.
Na de vergadering vond een gezellige lunch plaats, mede met dank aan de financiële bijdrage van Wim Jennen, de oudste jubilaris (60 jaar) Klapstuk was de huldiging van 14 Cecilianen voor diverse jubilea.
Met Youri Heijen, Merel van Daal, Alita Heijen en Bart Koevoets voor 10 jaar.
Jan Lebens voor 25 jaar, Paul Eurlings, Jos Janssen, Rob Janssen, Raymond Jennen, Hugo Lumens en Theo Pernot voor 40 jaar, Theo Smeets voor 50 jaar en Vic Nelissen en Wim Jennen voor 60 jaar.
André (40) en Tom van den Bergh (10) waren verhinderd. Proficiat aan allen.


Jaarvergadering en lunch 29 maart; aanmelden!
[RJ] - 19-3-2015 21:33:29


De 114e Jaarvergadering (en 115e Ledenvergadering) zal worden gehouden op zondag 29 maart, vanaf 11.00 uur in Oos Hoes. Naast de gebruikelijke agendapunten en nieuws over onze vereniging en de financiële huishouding, zal bijzonder aandacht worden geschonken aan de jubilarissen. De uitnodiging voor de vergadering met alle benodigde vergaderstukken is al per post verspreid, bij het Cecielke, dan wel via de digitale snelweg. Hou daarom uw mailbox in de gaten.
We tellen in ieder geval twee Cecilianen met een zestigjarig jubileum (Wim Jennen en Vic Nelissen), één met vijftig jaar (Theo Smeets), zeven met een veertigjarig lidmaatschap (André van den Bergh, Paul Eurlings, Jos Janssen, Rob Janssen, Raymond Jennen, Hugo Lumens en Theo Pernot), één met vijfentwintig (Jan Lebens) en vijf leden met tien jaar trouwe dienst (Merel van Daal, Alita en Youri Heijen, Tom van den Bergh, Bart Koevoets). De huldiging zal na de vergadering plaatsvinden,tijdens een lunch. Zo is er meer tijd beschikbaar en kan wat meer cachet gegeven worden. Het is wel van belang u vooraf aan te melden voor de lunch. Dit kan nog tot en met 22 maart a.s. EVEN EEN MAIL STUREN naar vola@home.nl (Tilly Vola)


Meer Met Muziek 2
[RJ] - 11-3-2015 21:55:35


Na het succes van de serie Meer Met Muziek 1 gaat vanaf zaterdag a.s. de tweede serie lessen van start. Ook deze bijeenkomsten vinden eenmaal per veertien dagen plaats op zaterdagmiddag en wel van 16.30 uur tot 17.15 uur. De lessen worden gegeven op de volgende data:
14 maart, 28 maart, 11 april, 25 april, 9 mei, 23 mei, 6 juni en 20 juni.
MMM2 wordt verzorgd in Oos Hoes op de eerste verdieping, door Sanne Lemmens en Lizzy Helgers. Het belooft weer een mooie en gezellige ontdekkingsreis met muziek te worden en als nog iemand interesse heeft, kan men komen kijken of alvast contact opnemen met Wil Lemmens, de coördinator opleidingen, via 046-4858515. Wees welkom!


Cecilia naar optocht Maaseik
[RJ] - 11-3-2015 21:55:03


Zondag a.s. zal het korps traditiegetrouw deelnemen aan de Halfvastenstoet van het H. Wammes te Maaseik. Verzamelen aan de grens om 13.00 uur, de stad in marcheren om 13.15 uur en traditioneel even een bezoek brengen aan onze vrienden van Harmonie Concordia Maaseik in hun harmoniezaal. Het zal een kort bezoek worden want St. Cecilia heeft nr. 9 in de stoet! Bijgaand nog even een klein kiekje uit Sittard.....


Groots concert op 7 november!
[RJ] - 5-3-2015 20:03:19


In het kader van ons 115-jarig jubileum zal een lang gekoesterde wens in vervulling gaan, een gevarieerd optreden in de Stadsschouwburg Sittard met een keur aan artiesten.
De line-up voor het C-Majeur concert op zaterdag 7 november is nagenoeg rond. We noteren: Sef Thissen (bariton) Harmen Vanhoorne (cornet) Synoidos (koor) en met ingang van vandaag niemand minder dan Soulstar (en Maria in de Passion 2015) Shirma Rouse! Hou je agenda vrij, want we gaan er een geweldig avondje van maken van klassiek tot soul en dat alles in de Stadsschouwburg Sittard. Volg ons ook op facebook voor nadere informatie.


Binnenkort Rabo Clubkascampagne
[RJ] - 22-2-2015 18:54:58


Ook dit jaar vindt de vierde versie van de Clubkascampagne plaats. Alle leden van de Rabobank Westelijke Mijnstreek kunnen dan weer vijf stemmen uitbrengen en iedere stem is een geldbedrag waard (vastgesteld op € 3,85). Het is uitermate belangrijk dat zoveel mogelijk stemmen bij onze Harmonie terecht komen. Net als voorgaande jaren kunnen we een mooi bedrag goed gebruiken, zeker met het oog op de toename van kosten van de opleiding van onze leerlingen. Ook de investeringen in uniformen vragen de nodige Euri.
Via de website www.spekjouwclub.nl kunnen de leden van de bank tijdens de stemperiode hun stem(men) uitbrengen. Heeft u vragen of mogelijk problemen met stemmen, of geen pc om te stemmen, vraag dan even hulp. Deel dit bericht en stel ook anderen in staat ons te steunen, bijvoorbeeld gezins- of familieleden en vrienden. Alvast weer veel dank voor de financiële steun.
De stemperiode duurt twee weken. In 2015 loopt de stemperiode van 8 tot en met 21 april.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275